Pogledajte najgori nastup u povijesti umjetničkog klizanja. Indijac dobio nulu

Screenshot: Youtube

NEDAVNO je u japanskoj Osaki održano natjecanje u umjetničkom klizanju na kojem je prvi put u povijesti tog sporta neki natjecatelj za svoju tehničku izvedbu ocijenjen nulom, najgorom mogućom ocjenom na skali koja inače ide do 10. Nulu je dobio Simar Bajaj, 16-godišnji Indijac.

U drugim kategorijama je ipak sakupio nešto ocjena pa je na kraju završio s jako skromnim 5.51 bodom i zauzeo posljednje 25. mjesto. Mnogi su se pitali kako je moguće da je Bajaj uopće došao u priliku da nastupi na Grand Prix natjecanju u Osaki, ali objašnjenje je zapravo jako jednostavno.

Srušio je sve negativne rekorde

Pravo nastupa imaju svi oni koje lokalna federacija odluči prijaviti, a kako u Indiji nema ljudi koji se profesionalno bave umjetničkim klizanjem, tamošnja federacija je na natjecanje poslala mladog Bajaja koji ovaj sport trenira svega dva sata tjedno. Zanimljivo je da i ostale negativne rekorde ovog sporta drže indijski klizači i klizačice.

Klizačica Parry Sroha je 2021. godine na natjecanju u Krasnojarsku dobila svega 0.84 boda. Dvije godine ranije Harshita Ravtani je dobila 1.60 bodova, ali mladi Simar je sada porušio sve negativne rekorde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.