UFC 249

Pogledajte Khabibovu reakciju na Fergusonov poraz

Foto: Getty Images/Guliver Image

JUSTIN GAETHJE je u glavnoj borbi UFC-a 249 u Jacksonvilleu pobijedio Tonyja Fergusona tehničkim nokautom u petoj rundi i tako osvojio titulu privremenog svjetskog prvaka u lakoj kategoriji i prvog izazivača Khabiba Nurmagomedova.

Gaethje je uskočio na event nakon što se Khabib morao povući jer zbog krize s koronavirusom nije mogao napustiti Rusiju. Ferguson je bio favorit u ovom meču, ali ga je Gaethje iznenadio sjajnim nastupom.

Odmah nakon završetka borbe javio se Nurmagomedov na Twitteru.

"Bez komentara", napisao je Rus koji je par minuta kasnije ipak bio nešto rječitiji:

"Gaethje, ovo je bilo impresivno, svaka čast. Vrlo pametna borba", dodao je Rus.

Podsjetimo, dugo iščekivana borba između Nurmagomedova i Fergusona nije se dogodila ni iz petog pokušaja. Njihov dvoboj dogovara se od 2015. godine. Prvi put su se trebali sastati na u prosincu te godine, ali se Khabib povukao zbog ozljede rebara.

UFC je prebacio borbu za travanj 2016., ali se 11 dana prije borbe Ferguson povukao zbog problema s plućima. Nakon što su obojica dobili po dvije borbe, trebali su se boriti na UFC-u 209 u ožujku 2017. godine, ali je borba otkazana nakon što je Rus završio u bolnici zbog "problema s kilažom".

Sve je bilo konačno spremno za njihov okršaj na UFC-u 223 u travnju 2018. godine da bi se Ferguson tjedan dana prije borbe spotaknuo i pokidao ligamente zbog čega je morao ići na operaciju. Konačno, trebali su se boriti na noćašnjem UFC-uvom eventu koji se trebao originalno održati u New Yorku 18. travnja.

Khabib je trenirao u Kaliforniji, ali se vratio u Rusiju nakon što je event otkazan i trebao je biti prebačen na drugu lokaciju. Pričalo se o Dubaiju, a nakon što je odabrana prazna dvorana u Jacksonvilleu, Khabib je poručio da ne može doći zbog restrikcija na putovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.