VIDEO Chiellini skakao po studiju i vikao ime njemačkog napadača

Foto: Screenshot

LEGENDARNI Talijan Giorgio Chiellini bio je jedna od ključnih karika Italije u osvajanju Europskog prvenstva prije tri godine što je došlo kao kruna njegove velike karijere koju je u međuvremenu završio i posvetio se novoj ulozi televizijskog komentatora.

U njoj prati i ovogodišnji Euro na kojem nova generacija Italije pokušava obraniti zlato s Wembleya. Golom Mattije Zaccagnija protiv Hrvatske u 98. minuti Italija je osvojilo drugo mjesto u grupi i u osmini finala igrat će protiv Švicarske, drugoplasirane ekipe iz grupe A.

U Juventusu igrao 17 godina

Sve do samog raspleta grupe A postojala je mogućnost da drugoplasirana u toj grupi bude Njemačka pa da Italija u osmini finala mora imati okršaj s domaćinom turnira. Taj rasplet bio je izvjestan sve do 92. minute utakmice Njemačka - Švicarska kada je domaći napadač Niclas Füllkrug zabio za izjednačenje, a Chiellini je krenuo slaviti u studiji jer je Italija tako dobila priliku izbjeći Njemačku što je na kraju i uspjela. Hoće li to poslužiti kao dodatni motiv Švicarskoj, vidjet ćemo u osmini finala.

Chiellini je započeo u Livornu, prepao u Fiorentinu, a 2005. stigao je Juventus u kojem je proveo dugih 17 godina. Za Staru damu je odigrao preko 500 utakmica i osvojio je 20 trofeja. Od reprezentacije se oprostio 2021. godine osvajanjem Eura, kao jedan od najboljih igrača turnira.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.