Pogledajte kako je hrvatski Amerikanac tricama srušio europskog prvaka

Foto: Profimedia

AMERIČKI košarkaš i hrvatski reprezentativac Jaleen Smith bio je junak pobjede berlinske Albe nad dvostrukim europskim prvakom Anadolu Efesom. Alba je pobijedila 95:93 uz 25 poena hrvatskog Amerikanca, od kojih je 10 postigao u zadnje tri minute i deset sekundi omogućivši preokret njemačkoj momčadi.

Alba je ispustila 19 poena razlike i u posljednjoj četvrtini Efes je poveo, a Smith je udario glavom o parket nakon sudara s hrvatskim centrom Antom Žižićem. Poslije ukazivanja pomoći Smith se vratio u igru i preuzeo utakmicu. Nakon što su Turci otišli na plus šest, zabio je dvije uzastopne trice za izjednačenje na 84:84, a zatim održavao Albu u igri s četiri slobodna bacanja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE

U posljednjem napadu Albe kod 93:93 šutnuo je Maodo Lo, a Luke Sikma uhvatio odbijanac i u zadnjoj sekundi pogodio za pobjedu, tek devetu ove sezone u Euroligi, koja je drži taman iznad posljednjeg mjesta.

Samo trice i bacanja

Smith je utakmicu završio s 25 poena i četiri asistencije, i to tako da je 21 zabio sa sedam trica iz 10 pokušaja, a posljednja četiri iz slobodnih bacanja. Vasilije Micić predvodio je Efes s 30 poena, a Ante Žižić bio je među boljima s 13 poena i šest skokova.

Na utakmici u Berlinu bio je i sportski direktor hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović, kojem je Smith potvrdio da će biti na raspolaganju za obje ljetne akcije - posljednju fazu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. i pretkvalifikacijsku turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.