Podolski: Igra nam je smeće, svi osim Solde znaju da sam najbolji iza napadača



NJEMAČKI reprezentativni napadač Lukas Podolski prošloga se ljeta iz Bayerna vratio u matični Köln, gdje je označen kao udarni igrač klupskih ambicija.

Momčadi hrvatskog trenera Zvonimira Solde ipak ne ide najbolje, a dio krivnje svakako se nalazi i na Podolskom, nogometašu koji je u transferu vrijednom deset milijuna eura apostrofiran kao igrač koji će pomoći Kölnu da se stabilizira u sredini bundesligaške ljestvice.

Trenutačno je Soldina momčad daleko od toga budući da se nalazi na 15. mjestu u poretku 18. klubova. S devet sakupljenih bodova iz jedanaest odigranih utakmica bodovno su izjednačeni s Nürnbergom koji se nalazi u zoni ispadanja, a sa šest postignutih golova u njima momčad su koja je najneuvjerljivija u suparničkom šesnaestercu.

U 11. kolu Bundeslige Köln je pretrpio šesti poraz u sezoni, ovaj puta pred svojima navijačima koje je razočarao Hannoverov Jan Rosenthal pogotkom iz 37. minute za konačnih 1-0. Osvrnuo se Podolski, koji već više od 600 minuta nije postigao pogodak, na taj susret u nimalo blagom komentaru na izdanje momčadi.

"Igra nam je bila smeće, a moramo se zapitati i zabrinuti zašto smo najneefikasnija momčad lige. Kada sam dolazio pred početak sezone znao sam da nam neće biti lako, ali da će biti ovako teško, to nisam mislio. Razočaran sam i svojom i igrom momčadi", kazao je Podolski, strijelac jednog prvenstvenog pogotka ove sezone, a onda između redaka ošinuo Soldinu strategiju:

"Najradije igram iza dva napadača. Svi znaju da s te pozicije mogu najviše pridonijeti momčadi".

Inače, Soldo Podolskog koristi na obje bočne strane veznog reda, pa se pametovanje Podolskog kroz njemački Bild može shvatiti kao indirektna kritika hrvatskom treneru i stavljanje tereta krivnje za vlastitu neučinkovitost na Soldina leđa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.