Počinje finalna serija: Vukovi ne žele gorak okus, Zadrani traže iznenađenje

CIBONA i Zadar danas će u Draženovom domu (18.30h) otvoriti finalnu seriju košarkaškog prvenstva Hrvatske. Obje su momčadi brzopotezno i bez puno muke riješili polufinala (Cibona protiv Splita, Zadar protiv Zagreba) i zasluženo će odlučivati o posljednjem trofeju sezone.
 
Iako je njegova momčad papirnati favorit, strateg Vukova Velimir Perasović svjestan je delikatnosti zadatka. Igra se na tri pobjede, a u završnici sezone u kojoj je njegova momčad odigrala 63 utakmice, na svaki se detalj mora paziti.

"Znamo koliko nas težak posao očekuje i svjesni smo da neće biti lako. Treba ostati zdrav, zadržati mentalnu čvrstoću i treba igrače uvjeriti da poraz u jednoj utakmici nije bitan za seriju. Dug je put do naslova", smatra Perasović.

Osim umora, Cibosi su načeti ozlijedama pa tako Perasović neće moći računati na usluge Vedrana Vukušića i Roberta Trohe. No, Peras smatra da ti faktori ne smiju biti opravdanje u finalu.

"Istina je da smo imali napornu sezonu u kojoj nam je svaka utakmica bila bitna zbog lova na euroligaške bodove. No, finale je finale, tu umor ne može biti nikakvo opravdanje", objašnjava Perasović.

Pehar hrvatskog prvaka bio bi samo plus na ionako uspješnu sezonu. Tako razmišlja i Peras. Poraz bi ipak donio gorčinu.

"Finale je uvijek finale i poraz bi ostavio gorak okus na kraju sezone koji mi ne želimo. Mislim da smo ove sezone napravili rezultat zbog kojeg smo kretali na startu."

Sagadin: Mi smo svoje već napravili

A u Zadru stara priča. Sagadin je i uoči ovog gostovanja pod Tornjem ponudio rečenicu "Cibona je favorit, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju." Za razliku od utakmice u regularnom dijelu prvenstva sada na raspolaganju ima zdravu momčad i s pravom se nada izenađenju.

"Moja ekipa je vrlo motivirana. Radili smo naporno da bi na kraju sezone došli do finala. Nije tajna da je ovo finale protiv Cibone veliki izazov i dat ćemo 120 posto, do zadnjeg atoma snage i sve što imamo kako bi došli do iznenađenja", objašnjava slovenski stručnjak i dodaje:

"Na papiru Cibona ima respektabilan tim, po imenima i novcu mnogo jači od nas. To su dokazali u Kupu, NLB ligi i Euroligi gdje su na svim nivoima napravili respektabilan rezultat."

Kad se sve zbroji i oduzme, Zadrani nemaju što izgubiti. Pilu naopako ponudio je i Sagadin rekavši da je njegova momčad ionako već do sada ostvarila zacrtano.

"U finalu nemamo što izgubiti, favoriti uvijek ne pobjeđuju. Sigurni smo da ćemo dati svoj maksimum. Ako će biti dobro super, ako ne, mislim da smo već plasmanom u finale napravili velik posao u ovako turbulentnoj sezoni", zaključuje Sagadin.

M.P.
Foto: Ante Čizmić, Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.