KAKO ĆE GA ZAUSTAVITI ČAČIĆ I PIVARIĆ? Ukrajinski bombarder ušutkao Wembley golčinom

Foto: Marko Prpić / Pixsell

ANDRIJ JARMOLENKO (27), jedan od najboljih europskih krilnih napadača, ne dobija zaslužene naslovnice, slavu, ali ni cijenu, samo zato što je Ukrajinac, dakle iz zemlje koja se iz medijskog zapećka probije samo tijekom ruske agresije i okupacije teritorija susjedne zemlje.

Upravo zbog toga, Ukrajinci će 9. listopada u Kijevu u zadnjem kolu kvalifikacija za SP biti neviđeno napaljeni na Hrvatsku. Jer će na toj utakmici protiv lidera skupine igrati za pobjedu koja ih vodi na Svjetsko prvenstvo. Koje se k tome održava u zemlji koja je napala i okupirala njihov teritorij. Nema većeg motiva i boljeg mjesta za dokazivanje za Ukrajince.
 
A u pokušajima ostvarenja tih snova, glavni čovjek bit će im Jarmolenko, koji je u 71 nastupu za Ukrajinu postigao 31 gol. On je na kraju prijelaznog roka za 25 milijuna eura iz kijevskog Dinama otišao u Borussiju Dortmund. Sjajno desno krilo, koje odlično igra lijevom nogom, godinama je bilo na meti Arsenala i Evertona. 

Iz ukrajinske lige, koju je odavno prerastao, i Dinama za kojeg je u 340 nastupa postigao 137 golova i još 90 namjestio, konačno je otišao jer je Borussia prodala Dembelea, pa joj je hitno trebalo ofenzivno pojačanje. I dovela ga je za iznos koji je sića s obzirom na kakve poluproizvode se inače rasipaju milijuni, ali i s obzirom na to da je Jarmolenko igračina.
 
Zahvaljujući paničnoj, last minute kupnji, Yarmolenko se napokon probio na zapad i u Englesku. Zemlja čiji su ga velikani dugo pratili konačno ga je upoznala sinoć i to na najglamuroznijoj sceni: Wembleyu i utakmici Lige prvaka protiv Tottenhama.
 
Spursi su pobijedili 3:1, ali Jarmolenko se predstavio velemajstorskim potezom; golčinom koju je Hugu Llorisu, jednom od najboljih golmana svijeta, zabio snažnim šutem ljevicom iskosa na desnoj strani s ruba kaznenog prostora. Od tamo je sjajnim udarcem, koji bježi od golmana, poentirao u suprotni kut i to u malu mrežu. Neuhvatljivo i efektno.
 
Naveli smo Jarmolenkove golgeterske brojke koje bi i za "špica" bile odlične, dok su za krilo vanserijske. 
 
Razlog zbog kojeg smo se raspisali o Jarmolenku je što za manje od mjesec dana njega u odlučujućem meču za SP trebaju zaustaviti Ante Čačić i Josip Pivarić. Ovaj dvojac to je jedva uspio u ožujku, kada je na Maksimiru Hrvatska pobijedila 1:0 golom Nikole Kalinića. 9. listopada u Kijevu, Pivarić će trebati odigrati utakmicu života da zaustavi "ovo": 

Rezultati by SofaScore

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.