Pitali smo vas treba li HNS kazniti Petkovića. Evo kako ste glasali

Foto: Igor Soban/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ iskoristio je dio konferencije za medije kako bi rekao što misli o izjavi sada već bivšeg izbornika hrvatske U-17 reprezentacije Roberta Jarnija, koji je rekao da će u dvoboju Betisa i Dinama navijati za španjolski klub. Petković je u svojoj replici Jarnija više puta nazvao klaunom. Ako HNS bude dosljedan svom Disciplinskom pravilniku, Petković bi mogao biti kažnjen.

Podsjetimo, Jarni je dobio otkaz nekoliko dana nakon intervjua u Večernjem listu u kojem se opredijelio za španjolski klub u utakmici protiv hrvatskog prvaka. Koštalo ga je to posla uz HNS-ovo pojašnjenje "da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju".

Jarni: Betis je ipak moj klub

"Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu", rekao je Jarni.

Takva izjava uznemirila je i zvijezdu Dinama te aktualnog hrvatskog reprezentativca Brunu Petkovića, koji je Jarnija nazvao "klaunom".

"Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub obični su klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun", rekao je Petković na konferenciji za medije uoči dvoboja s Betisom.

Disciplinski pravilnik je jasan

Petkovićeve riječi u suprotnosti su s člankom 85. Disciplinskog pravilnika koji kaže da igrač može biti kažnjen "novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica" ako "vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša".

Jučer iza podne pitali smo vas treba li HNS kazniti Petkovića zbog vrijeđanja Jarnija. Anketi s opcijama "Da, neprimjereno je reagirao" i "Ne, ima pravo to reći za Jarnija" se odazvalo oko 30.000 Indexovih čitatelja, a u izjednačenom rezultatu, u trenutku objave teksta, 57 posto glasača izabralo je opciju s kaznom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.