Pistonsi objasnili zašto su zadržali Bogdanovića. Pojačanje su dobili sa zakašnjenjem

Foto: Profimedia

TRI DANA nakon isteka roka za razmjene igrača u NBA ligi formalno je završen posljednji trejd, koji je Bojanu Bogdanoviću donio novog suigrača u Detroit Pistonse, a koji je umalo propao jer je jedan od uključenih igrača pao na liječničkom pregledu u novom klubu.

Pistonsi su u razmjeni četiriju klubova doveli mladog centra Jamesa Wisemana, kojeg su Golden State Warriorsi 2020. izabrali kao drugog na draftu, ali dosad se pokazao kao potpuni promašaj. Pritom su Pistonsi poslali krilo Saddiqa Beya u Atlantu, a Kevina Knoxa u Golden State. Hawksi su Warriorsima ustupili pet izbora druge runde drafta, koje su ovi proslijedili u Portland za Garyja Paytona II.

Warriorsi nisu znali za ozljedu

No po povratku Paytona u klub s kojim je lani osvojio naslov prvaka otkrivena je ozljeda mišića koju Trail Blazersi nisu prijavili. Payton je tijekom ljeta bio na operaciji trbušnog zida, zbog čega je za Portland debitirao tek iza Nove godine. No Warriorsi tvrde da je ozljeda nezaliječena, da igrač mora mirovati još oko tri mjeseca te da je u Portlandu dobivao injekcije protiv bolova kako bi mogao igrati, što je samo pogoršalo njegovo stanje.

Budući da su Paytona vidjeli kao igrača koji će im pomoći u obrani naslova i tvrde da ga ne bi dovodili da su znali za njegovo stanje, Warriorsi su željeli otkazati razmjenu, što bi značilo da se svi uključeni igrači i pickovi vraćaju starim vlasnicima.

Nakon tri dana odlučili su ipak dovršiti trejd, ali i najavili pravne poteze protiv Blazersa jer su pokušavali prikriti ozljedu. Eventualna kazna za Blazerse mogla bi biti financijska ili čak rezultirati oduzimanjem pickova na draftu.

Paytonov agent i Blazersi odlučno negiraju da je igrač primao injekcije protiv bolova, ali to je sada nebitno za razmjenu, koja je naposljetku ipak postala službena, pa će Wiseman u nastavku sezone igrati s Bogdanovićem.

GM Pistonsa: Zašto se odreći Bojana kad ćemo na ljeto tražiti takve igrače?

Hrvatski je košarkaš i sam dugo bio predmet glasina koje su ga slale u Lakerse, Dallas, Phoenix ili druge ambiciozne klubove, ali Pistonsi su ga na kraju odlučili zadržati, baš kao i beka Aleca Burkea, drugog veterana u momčadi punoj mladih igrača. Generalni menadžer Troy Weaver objasnio je zašto.

"U ovom procesu rekonstrukcije trebaš veterane da pomognu mladim igračima, a njih dvojica bila su nevjerojatna na terenu i izvan njega. Kako idemo dalje u ovom procesu, na ljeto bismo ionako tražili neke veterane. 

Zašto onda ne zadržati njih dvojicu, koji su stvarno dobro igrali s dečkima? Puno su im pomogli na terenu i izvan njega, a takve je teško naći. Ne pokušavaju ih zasjeniti, pomažu im da rastu i oduševljeni smo što smo obojicu zadržali", objasnio je Weaver.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.