PIONIR MODERNOG NOGOMETA Zabija samo na internetu, a Gattuso mu poručio: "Polomit ću ti zube"

Foto: Facebook

PRIJE gotovo četiri godine navijači Milana oduševljeno su trljali ruke na spomen Hachima Mastoura, tada 16-godišnjaka koji je svojim majstorijama u mlađim selekcijama talijanskog nogometa oduševljavao. 
 
> VELIKE KARIJERE SAMO NA PAPIRU Gdje su nestala "čuda od djece"
 
Mediji su skoro svaki dan pisali o njemu, najavljivali veliku i svijetlu budućnost u jednom od najvećih nogometnih svjetskih klubova. Igrač marokanskih korijena, rođen u Reggio Emiliji,  igrao je za Azzurre u mlađim kategorijama, a poslije se odlučio za A reprezentaciju Maroka te je do danas skupio jedan nastup.
 

 
Međutim, negdje se danas 19-godišnji ofenzivac, koji će 15. lipnja napuniti 20, u svemu tome izgubio. Kako se njegova karijera polako kretala silaznom putanjom, tako je na društvenim mrežama postajao sve popularniji.
 
Snimao je reklame s Neymarom, a loptom, narančom, limenkom i ping-pong lopticom radio sve što je htio, no samo za fanove na internetu, dok je majstorije na travnjaku sve rjeđe pokazivao. 
 
 
Rossoneri su računali na njega pa su ga poslali na posudbe u Malagu i nizozemski Zwolle, ali se tamo nije naigrao, naprotiv. Nije pokazao gotovo ništa i vratio se u Milanello, gdje ga je dočekao šok. Istekao mu je ugovor, a klub mu prošlog ljeta najprije nije ponudio nastavak suradnje nakon isteka ugovora. 
 

 
Ipak, nakon mjesec dana, Mastour je uspio dogovoriti novi jednogodišnji ugovor i to mu je zapravo bila posljednja šansa za hvatanje barem nekoliko minuta na San Siru. Ove sezone trenirao je s prvom ekipom, prvo kod Vincenza Montelle, a sada kod Gennara Gattusa. No naznaka da bi mogao debitirati u prvenstvu nema, a gotovo da se mladi igrač više i ne spominje u kontekstu velikog talenta, nego potencijala koji je (pre)kratko trajao.
 
 
Tako je nedavno Gazzetta dello Sport objavila tekst o ovom fenomenu uz naslov "Zabija samo na društvenim mrežama".
 
"Kad je imao 12 godina, iz Reggiane su ga željeli dovesti Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Inter... No Milan je bio konkretan te se činilo kako je za 500 tisuća eura dobio veliki dragulj. Međutim, danas Mastour ne igra zapaženu ulogu ni u Primaveri, a daleko je i debi u Serie A, iako ima gotovo 20 godina", napisala je Gazzetta.
No, to nije sve. Iako je daleko od razine koju su mu predviđali, Marokanac briljira u virtualnom svijetu.
 
"Mastoura putem Facebooka, Instagrama i Twittera prati 1,7 milijuna ljudi. Ispred njega su od igrača Milana po popularnosti na društvenim mrežama samo kapetan Leonardo Bonucci, Hakan Calhanoglu, Riccardo Montolivo i vratar Gianluigi Donnarumma", otkrio je milanski list. 
 
 
Njegov ugovor s Milanom ističe 30. lipnja ove godine i veliko je pitanje što će se dogoditi s njim. U mlađim kategorijama igrao je s Gigijem Donnarummom (mlađi godinu dana), Manuelom Locatellijem i Patrickom Cutroneom, čiji je vršnjak. Sva trojica su već neko vrijeme oslonac Milana i njegova budućnost, a Hachima nema na mapi. 
 
Zanimljivo, dok je on objavljivao video klipove i selfie na društvenim mrežama Locatelli je prošle sezone golčinom srušio Juventus na San Siru...
 

 
... a Cutrone ove u produžetku zabio Interu i izbacio ga u četvrtfinalu talijanskog kupa. 
 

 
Mastour je rođen 1998. godine, baš kao i Locatelli te Cutrone. No, isto godište su i Kylian Mbappe, koji je prošlog ljeta osvojio naslov prvaka Francuske pa napustio Monaco i potpisao za PSG u transferu vrijednom ukupno 145 milijuna eura, kao i nesuđeni hrvatski reprezentativac Christian Pulišić, jedan od najvažnijih igrača Borussije Dortmund, a njegova cijena je danas minimalno 50 milijuna eura. 

Istina, u posljednje vrijeme se mladi Hachim uozbiljio, što je i očekivano kada znamo da je trener ratnik poput Gattusa, koji je u dvije rečenice najbolje opisao nekada velikog talenta, za kojeg još nije kasno, ali mora promijeniti - sve...
 
"Razgovarao sam s njim i rekao mu da je poznatiji zbog svojih video klipova nego zbog nogometa. Više to ne radi jer sam mu poručio da ću mu razbiti zube ako tako nastavi. Posjeduje kvalitetu i trenira naporno. Ima ono nešto... No, mora ispraviti pogreške. Vlak jeste prošao, ali nema 50 godina već 20", u svom stilu je rekao legendarni Rino, s kojim nikad nema šale.


Hoće li Gattuso odlučiti zadržati igrača barem još godinu dana i pokušati ga lansirati u zvijezde ili će ga se Milan na kraju sezone odreći, saznat ćemo za mjesec dana. No pitanje je tko ga uopće nakon svega želi i tko se želi kockati s igračem koji je oličenje modernog nogometa - zvijezda na internetu, a prosjek na travnjaku. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.