Pilić je rekao da Donna neće opet dobiti šansu kao u Wimbledonu. Evo što sad kaže

Foto: Profimedia, Zorana Mandic/ATAImages/PIXSELL

DONNA VEKIĆ dominantnom je izvedbom i pobjedom 6:4, 6:0 protiv Slovakinje Schmiedlove izborila plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu te osigurala Hrvatskoj prvu tenisku medalju u ženskoj konkurenciji. U finalu će u subotu poslijepodne igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng, sedme tenisačice svijeta, koja je u polufinalu izbacila vodeću s WTA liste Igu Swiatek.

Tako je 28-godišnja Osječanka ponovo pokazala da je u formi života jer je u nepunih mjesec dana ostvarila dva najveća uspjeha karijere, nakon što je u Wimbledonu stigla do polufinala. Tada je legendarni hrvatski tenisač i trener Nikola Pilić procijenio da je Donna propustila veliku priliku za finale i da takvu priliku više nikad neće dobiti

Tri tjedna kasnije odao joj je zasluženo priznanje u kratkom razgovoru za Index, zbog kojeg je prekinuo trening u Opatiji, a dotaknuo se i svog bivšeg učenika Novaka Đokovića, koji je ušao u polufinale unatoč bolovima u koljenu.

Kako komentirate plasman Donne Vekić u finale Olimpijskih igara?

Donni treba skinuti kapu, svaka joj čast na ulasku u finale. Izbacila je drugu tenisačicu svijeta, ima samopouzdanja, bori se i zaslužuje sve komplimente. Već ulazak u finale je ogromna stvar, posebno kad vidite tko je sve bio u ždrijebu. To će joj ostati za cijelu karijeru.

Kako ocjenjujete njen nastup u Parizu i koja joj je bila najdojmljivija izvedba?

Igrala je agresivno i hrabro, imala je i sreće kad je izvukla dvije meč-lopte u četvrtfinalu. Najdojmljivija je bila protiv Gauff, koja je bila druga nositeljica i favoritkinja protiv Donne.

Profimedia

Je li Gauff bila oštećena pri onom kontroverznom poenu na break-lopti u drugom setu?

To je prošlo vrijeme. Dogodi se. Uvijek se dogodi da netko pogriješi. Tako je i Alcaraz protiv Paula pokazivao da je aut.

Što očekujete u finalu?

Ne znam Kineskinju, nisam je gledao, ali došla je do finala, a sve nositeljice iz njenog dijela ždrijeba su ispale.

Je li u redu to što je Vekić otkazala mješovite parove s Matom Pavićem?

Naravno, pustite mješovite parove, to se zaboravi, ovo u singlu je prava stvar. Čak i u parovima najbolji rijetko išta naprave, kao Becker i Stich sa mnom kao izbornikom 1988. ili Federer u Pekingu 2008.

Kako komentirate nastupe Novaka Đokovića i njegove šanse u polufinalu protiv Musettija?

Imao je dosta sreće protiv Tsitsipasa, vratio dva breaka zaostatka i spasio tri set-lopte, ali brine me to što je rekao da ima dosta bolova u koljenu. Vidjet ćemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.