EUROPSKO PRVENSTVO

Pijević: Odigrale smo odlično prvenstvo i jedan poraz neće ništa uništiti

Foto: HRS

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva u Danskoj. Bolja je bila Francuska rezultatom 30:19.

Izabranice Nenada Šoštarića će u nedjelju u borbu za broncu, a snage za prvu medalju s EP-a će odmjeriti protiv poraženog iz susreta Danske i Norveške.

Reakcije nakon utakmice protiv Francuske pratite na Indexu.

Reakcije nakon susreta s Francuskom:

Tea Pijević, hrvatska vratarka: "Očekivali smo jako tešku utakmicu, imali smo puno problema u napadu u prvom dijelu i to je odlučilo utakmicu. Nismo se uspjele postaviti na njihovu obranu. U drugom poluvremenu smo izgubile samo jedan razlike, ali utakmica se igra 60 minuta."

"Mi smo u ovu utakmicu ušle kao i u prvu protiv Mađarske. Polufinale nas nije impresioniralo."

"Sigurno se možemo dignuti. Pogledat ćemo u hotelu tko nas čeka u borbi za treće mjesto. Uživat ćemo u toj utakmici. Iskreno, ne znam koga priželjkujem u borbi za broncu, moramo skupiti glavu. Ponosne smo na sebe, odigrale smo odlično prvenstvo i jedan poraz neće ništa uništiti."

Nenad Šoštarić, hrvatski izbornik: "Odigrali smo jako loše u napadu u prvom poluvremenu, promašili smo previše zicera. U obrani nismo bili toliko loši."

"Problem je bio u mentalnoj i fizičkoj blokadi. Vanjska linija se trebala puno više kretati, a ne čekati da Ćamila zabije pogodak. Francuska je odigrala daleko najbolju utakmicu u obrani na cijelom turniru."

"Mi smo se pripremali da će oni odsjeći Ćamilu. Srednji bek je trebao ići jedan na jedan s njihovim desnim vanjskim. Kad smo to prestali raditi, onda su Francuskinje napravile razliku."

"Mi moramo cure psihički uvjeriti da one znaju igrati rukomet. Kroz laganu rekuperaciju ćemo curama staviti u glavu da mogu do bronce. Moramo dati sve od sebe."

"Ja sam ponosan na cure. Grešaka je bilo, grešaka će biti. Da nam je netko na početku turnira rekao da ćemo biti u Herningu, grohotom bismo se nasmijali. Ovo je proces, ekipa ima 25 godina i ovo im je prvo polufinale."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.