Petar Filipović potpisao prvi profesionalni ugovor za St. Pauli, Jajalo na korak do prelaska u Koeln

POTENCIJALNI mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 20-godišnji Petar Filipović, počeo je pregovore oko potpisivanja prvoga profesionalnog ugovora za St. Pauli.

Od iduće sezone njemački drugoligaš nudi za početak 188-centimetara visokome ljevonogom Hrvatu jednogodišnju suradnju.

"Petar je jak u trkačkom i driblerskom smislu. Ono na čemu još puno mora raditi jest konstantnost u kvaliteti igre i defenziva", rekao je Hermann Klauck, dosadašnji Filipovićev trener u U23-momčadi, za koju je prošle godine u regionalnome ligaškom natjecanju zabio osam golova uz osam asistencija u 26 nastupa.

U Bundesligi je Hrvat koji može igrati na svim pozicijama na lijevom boku debitirao u posljednjemu bundesligaškom kolu kod Mainza, u kojem je novi drugoligaš izgubio 2-1. Odigrao je posljednjih sedam minuta.

"Petru, naravno, treba prava prilika da bi u kontinuitetu mogao pokazivati što zna", izjavio je za Hamburger Morgenpost njegov menadžer Robert Ninić.

Siena spustila cijenu na dva milijuna eura

Hrvatski 23-godišnji vezni nogometaš Kölna Mato Jajalo nadomak je trajnome preseljenju u redove Bundesligaša u kojem je proteklu sezonu odradio na posudbi iz Siene.

Sportski direktor Kölna Volker Finke uspio je spustiti odštetni zahtjev toskanskog kluba za hrvatskog nogometaša na prihvatljiva dva milijuna eura. To njegov transfer u Köln sada čini sasvim izglednim.

Ugovor sa Sienom Jajalo inače ima do ljeta 2014. godine.

Ostane li u Kölnu, iduće će sezone bivši nogometaš Slaven Belupa i nekadašnji kapetan mlade hrvatske reprezentacije igrati pod novim trenerom, Norvežaninom Ståleom Solbakkenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.