ZANIMLJIVOSTI

"Pepe je umuknuo kad sam mu rekao da gol koji sam priznao Realu nije regularan"

Foto: EPA

MARK CLATTENBURG iza sebe ima veliku sudačku karijeru u kojoj je sudio najveće nogometne utakmice, uključujući finala Europskog prvenstva, Lige prvaka i FA Cupa. 

Bez obzira na iznimno uspješnu karijeru, nije mogao izbjeći i neke teške trenutke na terenu. Trenutno radi kao kolumnist za Daily Mail, a u razgovoru s Craigom Hopeom otkrio je imena petorice nogometaša s kojima ima najgora iskustva.

Najgori igrači kojima je sudio

To su redom Craig Bellamy, Roy Keane, Jens Lehman, Pepe i John Obi Mikel, a anegdota koju smo posebno izdvojili je vezana uz Pepea, bivšeg stopera Real Madrida.

"Ljudi me stalno pitaju o situaciji iz finala Lige prvaka 2016. kad sam napravio ono s jezikom dok se Pepe valjao po travi. U sebi sam mislio da tako velik čovjek ne može biti tako slab.

Napravio je to dva puta u utakmici kako bi isprovocirao isključenje igrača Atletica. Neki suci bi možda pali na taj trik, ali ja sam napravio domaći zadaću za tu utakmicu i znao sam kako da izađem s njim na kraj", rekao je Clattenburg pa dodao:

"On je bio jedan od igrača kojemu sudac nije mogao vjerovati. Utakmica je mogla biti odlučena ako biste nasjeli na njegove trikove. Real je u tom finalu poveo 1:0 u prvom poluvremenu, ali gol je bio iz zaleđa, što sam vidio na poluvremenu. Bila je teška odluka i moj pomoćnik je pogriješio. Dao sam Atleticu rani penal u drugom poluvremenu nakon što je Pepe srušio Torresa, a on mi je onda rekao da to nije bio penal. Rekao sam mu da ni njihov prvi gol nije trebao biti priznat pa je umuknuo. Ljudima možda zvuči čudno što o tome tako govorim jer dvije pogreške ne daju ispravnu odluku i mi suci ne razmišljamo tako, ali igrači razmišljaju. Znao sam da ću tako smiriti situaciju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.