NBA

Nije uspio NBA senzaciju uvesti u doigravanje pa je dobio otkaz

Foto: Getty Images

NEW ORLEANS PELICANSI otpustili su trenera Alvina Gentryja nakon pet sezona na klupi, a godinu prije isteka ugovora.

Pelicansi su nakon restarta NBA lige u Orlandu bili jedan od glavnih kandidata za play-in, ali izgubili su šest od osam utakmica i među prvima ispali iz utrke za nastavak sezone.

Sezonu su završili omjerom 30-42, a Gentry je u pet godina ostvario 175 pobjeda i 225 poraza. Iako je u prve četiri sezone na klupi u sastavu imao Anthonyja Davisa, samo je jedanput izborio doigravanje, u sezoni 2017./18., kad su Pelicansi ispali u polufinalu Zapada od kasnijih prvaka Golden State Warriorsa.

Prošlog je ljeta Davis isforsirao trejd u LA Lakerse, a Pelicansi su zauzvrat dobili mnoštvo mladih igrača (Brandom Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart) i pickova na draftu, među kojima i onaj kojim su izabrali Ziona Williamsona.

Spominju se četiri kandidata za nasljednika

Zion je zbog operacije propustio dobar dio sezone, ali je u 24 utakmice opravdao ogromna očekivanja i u prosjeku postizao 22,5 koševa, 6,3 skoka i 2,1 asistenciju. Ipak, igrajući pod ograničenjem minuta i boreći se s lošom kondicijom nakon restarta, nije uspio uvesti Pelicanse u doigravanje i to je osnovni razlog za smjenu Gentryja.

U svojoj drugoj NBA sezoni Williamson će tako imati drugog trenera, a glavni kandidati za to mjesto su Ty Lue, Jason Kidd, Kenny Atkinson te Jacque Vaughn, ne odluče li ga Brooklyn Netsi zadržati nakon što su ga postavili za privremenog trenera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.