Ovo su najkontroverznije kopačke na svijetu. Zabranjene su zbog poruke koju prenose

Foto: Profimedia

AUSTRALSKI igrač kriketa Usman Khawaja našao se u neobičnom problemu za jednog sportaša. Međunarodno vijeće za kriket (ICC) zabranilo mu je nastup u kopačkama koje su dio njegove standardne opreme, a razlog je politička poruka koju je na njih napisao.

Khawaja je na treningu prije utakmice s Pakistanom nosio kopačke na kojima je ispisana poruka "svi su životi jednaki". Tu je poruku Khawaja istaknuo kao znak podrške Palestincima koji ginu u oružanim sukobima s Izraelom. U emotivnom videu, koji je objavio na društvenim mrežama, Khawaja se pravdao da njegova poruka "nije politička" te da je "veći problem što su ga ljudi zvali da ga osude zbog njegovog stava".

Brzo su se društvenim mrežama proširile fotografije njegovih kopački s natpisima "svi su životi jednaki" i "sloboda je ljudsko pravo" u bojama palestinske zastave. Nakon što su mu zabranjeni nastupi u kontroverznim kopačkama, umjesto njih na ruci je nosio crnu traku. "Poštujem njihovo mišljenje i odluku, ali borit ću se protiv toga i nastojati dobiti odobrenje", rekao je Khawaja o odluci ICC-ja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.