Ovo je vjerojatni sastav Dinama za spektakl s Bayernom

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

BAYERN i Dinamo u utorak u 21 sat na Allianz Areni u Münchenu igraju utakmicu prvog kola Lige prvaka. Momčad trenera Sergeja Jakirovića u nikad bogatije elitno klupsko natjecanje plasirala se nakon što je u play-offu s ukupnih 5:0 nakon dva susreta pobijedila Qarabag.

Osim što je time osigurao zaradu veću od 30 milijuna eura, hrvatski prvak imat će osam uzbudljivih utakmica. Podsjetimo, Liga prvaka je ove sezone promijenila format. Umjesto dosadašnja 32 kluba, sudjelovat će njih 36 i svi su smješteni u jednu skupinu. Dinamovi protivnici bit će: Bayern (gostovanje), Borussia Dortmund (kod kuće), Arsenal (gostovanje), Milan (kod kuće), Celtic (kod kuće), Salzburg (gostovanje), Monaco (kod kuće) i Slovan Bratislava (gostovanje). 

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravat će za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se ovoga tjedna od utorka do četvrtka, a preostalih sedam, kao i dosad, utorkom i srijedom. Zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Vraća se Mišić, ovo je vjerojatni sastav Dinama

"Danas smo vrtjeli razne varijante i pozicije. Sutra ćemo odlučiti koju ćemo formaciju odabrati da što manje patimo bez lopte, a da možemo i s loptom u nogama nešto napraviti. Ima malo slabosti u Bayernovoj igri. Harry Kane ima puno slobode u igri.

On se spušta, a onda drugi napadači ulaze u njegov prostor. Moramo dobro komunicirati da zatvorimo igrače u međuprostorima, ali i u šesnaestercu jer on je rođeni strijelac", rekao je Jakirović na konferenciji za medije.

Dinamo je pred susret s Bayernom izgubio od Hajduka (0:1) na Maksimiru u šestome kolu SuperSport HNL-a. Naravno, to je loša vijest, no Jakirović je potvrdio dobru - u sastav se vraća iskusni veznjak Josip Mišić. Trener ima na raspolaganju gotovo sve igrače, pa bi početnih 11 Dinama za Bayern trebalo izgledati ovako:

U odnosu na derbi s Hajdukom, Dinamo bi mogao napraviti dvije promjene - Mišić će u sredini terena zamijeniti kapetana Arijana Ademija, a Arber Hoxha će startati umjesto Juana Cordobe. Treba istaknuti kako će Pjaca vrlo vjerojatno otići na desnu stranu, a Hoxha će zauzeti poziciju lijevog krila.

"Bit ćemo podređeni većinu utakmice. Jasno je kolika je moć Bayerna. Nadam se da ćemo moći parirati u nekim dijelovima utakmice. Zanimljivo će biti vidjeti možemo li im u tranziciji zaprijetiti. Važno je da uživamo u igri i da se ne skrivamo", izjavio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.