Ovo je sastav Dinama za prvu utakmicu sezone

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Hina

DINAMO od 20 sati na Maksimiru igra prvu europsku utakmicu u novoj sezoni. U 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka dočekuje izraelski Hapoel Beer Shevu.

Bit će to i europska premijera Nenada Bjelice na Dinamovoj klupi nakon što je preuzeo Modre u završnici prvenstva i proslavio dvostruku krunu.

"Ekipa je spremna, odradili smo 47. trening od početka priprema. Imamo na raspolaganju 27 igrača i nadamo se najboljem, pobjedi i prolasku. Ekipa je mentalno i fizički spremna za utakmicu", rekao je Bjelica na posljednjoj presici uoči otvaranja sezone.

"Na pripremama ste već mogli vidjeti konture početne jedanaestorice. Kad imate 13 novih igrača, morate ih sve upoznati, pokušati sve kombinacije, svima smo dali minute da se dokažu. Devet igrača neće biti u kadru za Hapoel Beer Shevu, na meni je odlučiti tko će igrati. Imamo puno utakmica, svatko tko će biti u kadru dobit će svoju šansu ove sezone", najavio je Bjelica.

Potvrdio je da Filip Benković neće igrati, a nedostaju i Moro i Matel, dok je Mario Gavranović spreman za samo 20-30 minuta.

Trener Hapoela Barak Bakhar uoči utakmice je rekao: "Hrvatska reprezentacija je u Rusiji pokazala koliko je moćna. I Dinamo je jak. Nije nam se bilo lako pripremiti za Dinamo, puno je novih igrača u njihovoj momčadi, ali vjerujemo u uspjeh."

Očekivani sastavi:

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Ademi - Majer, Olmo - Šitum, Oršić - Budimir

HAPOEL: Anestis - Bitton, Taha, Tzedek, Biton - Cetout, Ogu - Ezra, Maman, Melikson - Nwakaeme

Pobjednik će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda.

Boysi se sele na Jug

Prema odluci UEFA-e, zbog upotrebe pirotehnike i rasističkog skandiranja prošle sezone, tribina Sjever bit će zatvorena za gledatelje u 2. pretkolu Lige prvaka, a iz tog razloga za navijače Dinama za ovu će utakmicu, osim tribina Istok i Zapad, biti otvorena tribina Jug. Ulaz na tribinu Jug bit će organiziran sa strane tržnice Borongaj, po prilaznoj širokoj cesti, od strane poligona za obuku vozača.

Ulaznice za tribinu Jug moguće je kupiti i na dan utakmice od 17:30 na blagajnama Jug. Stadion će biti otvoren od 18 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.