Ovo je najveći razlog uskrsnuća karijere najmlađeg MVP-a u povijesti NBA lige

Foto: Getty Images / Guliver Images

DERRICK ROSE igra najbolju sezonu karijere još od 2011. kada je kao 22-godišnjak oduševio NBA svijet i postao najmlađi MVP u povijesti najjače košarkaške lige svijeta.

Ove sezone s klupe za Minnesota Timberwolvese prosječno bilježi 18,6 poena i 4,7 asistencija i favorit je za nagradu za najboljeg šestog igrača sezone. Osim toga što je napokon zdrav i ima konstantne minute u nekom NBA klubu, najveći razlog ovakve sezone Derricka Rosea je njegov šut za tricu.

Rose je tijekom svojih najboljih dana bio igrač koji je mogao pogoditi tricu, ali to mu nikada nije bila jača strana. Oslanjao se na silovite ulaze pod obruč, gdje je koristio svoj atleticizam i vještinu polaganja s obje ruke. Onda se dogodila kobna ozljeda koljena nakon koje se nikada nije vratio na NBA razinu, a i liga se promijenila. Trica je postala važnija nego ikada i danas je NBA igraču teško zadržati mjesto u rotaciji ako redovito ne zabija s linije za tri poena.

Šesti igrač Minnesote u karijeri nikada nije imao sezonu u kojoj je gađao tricu bolje od 34%. Štoviše, posljednje četiri sezone nije ju gađao ni 30%. Ligaški prosjek NBA igrača za tricu je oko 35%, a Rose je ove sezone na fantastičnih 41,7%. 

Tako se najmlađi MVP u povijesti NBA lige napokon prilagodio na nove standarde najjače lige svijeta. 

Još nije sigurno hoće li ovakva sezona Rosea donijeti Minnesoti ulazak u doigravanje. Trenutno su na omjeru 24-24, drže 11. mjesto Zapada, ali samo su dvije pobjede iza Clippersa koji drže osmu poziciju, posljednju koja vodi u playoff.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.