Ovo je najbolji hrvatski strijelac u 2023. godini. Jeste li ikad čuli za njega?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

GODINA se približava kraju te je vrijeme da se pobroje svi golovi hrvatskih nogometaša u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako to obično biva, najbolji hrvatski strijelac obično igra u nekoj egzotičnoj ligi kojoj se ne pridaje pozornost u našem medijskom prostoru. Ništa različito nije ni ove godine.

Najviše golova od Hrvata zabio je u 2023. godini Ivan Mamut, 26-godišnji Splićanin koji je igrao u Maleziji za Terengganu FC. Mamut je 22 puta pogađao mrežu ove godine za klub u kojem je odigrao 30 utakmica. Nedavno je potpisao i novi ugovor.

Stasiti, 194 centimetra visoki centarfor produkt je Hajdukove nogometne škole, no nikad nije zaigrao za prvu momčad. U hrvatskoj je ligi nastupao za Sesvete i Inter Zaprešić, a bio je i u rumunjskim klubovima Cracoviji i Steaui Bukurešt. Za Inter je odigrao najviše utakmica - 82.

Dugandžić i Dangubić na ljestvici

Drugi na ovogodišnjoj ljestvici je Marko Dugandžić (29), član saudijskog Al-Tala. Dugandžić je u 2023. godini zabio 20 golova u dva kluba - Rapid Bukureštu i Al-Talu. Hrvatski centarfor potekao je iz Osijeka, igrao je za talijanske klubove Ternanu i Materu, za rumunjske Cluj, Botosani i Rapid, ruski Soči te saudijski Al-Tal. Za prvu momčad Osijeka odigrao je 55 utakmica te zabio devet golova.

Treći na ljestvici je Marko Livaja, kojeg ne treba posebno predstavljati, no na četvrtom mjestu je Filip Dangubić, nogometaš litvanskog Hegelmanna. Dangubić ima 18 golova u 2023. godini, jedan više od petoplasiranog Andreja Kramarića. Dangubić (28) rođen je u Rijeci, gdje je prošao nogometnu školu. Igrao je za brojne klubove, među njima za Celje, Krku, Spartak Trnavu i Krško.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.