Otkrivena klauzula u ugovoru najboljeg strijelca Europe. Čeka ga transfer karijere

Foto: Profimedia

SERHOU GUIRASSY (27) postigao je 14 pogodaka u osam ovosezonskih utakmica Stuttgarta u Bundesligi, po čemu je trenutno najbolji ligaški strijelac u Europi. Gvinejski napadač tome je dodao i jedan pogodak u njemačkom kupu, pa je sada na brojci od 15 golova i dvije asistencije u svim natjecanjima.

Guirassy je u životnoj formi, a procijenjena vrijednost na Transfermarktu skočila mu je s 14 na 40 milijuna eura. Međutim, najveći stručnjak za transfere Fabrizio Romano otkrio je kako Guirassyja može dobiti klub koji za njega plati svega 17.5 milijuna eura jer mu toliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru sklopljenom sa Stuttgartom. Bilo koji velikan može ga dovesti za tu cijenu već u siječnju, no Skyev novinar Florian Plettenberg tvrdi da Guirassy nema namjeru tada otići.

No, mogao bi pronaći novu sredinu na ljeto 2024. godine, kada će također vrijediti klauzula o 17.5 milijuna eura. Ugovor sa Stuttgartom vrijedi mu do 2026. godine. Loša vijest je što će zbog ozljede mišića vjerojatno pauzirati tri tjedna. Stuttgart se zahvaljujući njemu nalazi na drugom mjestu Bundeslige s 21 bodom, iako je prošle sezone izborio ostanak u dokvalifikacijama. 

Stuttgart ga je platio devet milijuna eura

Guirassy je rođen u Arlesu te je igrao za mlade reprezentacije Francuske. Prošle godine odlučio je nastupati za seniorsku reprezentaciju Gvineje, za koju je dvaput bio strijelac u osam utakmica. U mlađim uzrastima igrao je za Stade Laval, a 2015. doveo ga je Lille. Ubrzo je završio na posudbi u Auxerreu, a godinu kasnije kupio ga je Köln za 3.8 milijuna eura.

U Kölnu se zadržao tri godine, kada ga je Amiens kupio za šest milijuna eura, s time da je ondje bio i na posudbi. U tom trenutku velik transfer napravio je 2020. jer ga je Rennes platio 15 milijuna eura. Nakon što je odradio sezonu posudbe u Stuttgartu, njemački prvoligaš ovog ga je ljeta otkupio za devet milijuna eura. U skoroj budućnosti mogao bi napraviti transfer karijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.