Zarađuje 10 milijuna eura godišnje, a moli bivši klub da ga izvuče iz Kine: "Novac mi ne treba, samo želim natrag"

Foto: Getty Images/Guliver Image

SJEĆATE li se Fredyja Guarina? Nekad veliki talent kolumbijskog nogometa igra za kineski Shanghai Shenhua u koji je stigao prije točno dvije godine, no danas priznaje da mu to nije bila najmudrija odluka u karijeri.

Guarin danas moli milanski Inter, svoj nekadašnji klub, da ga vrati u Europu i spreman je prihvatiti pet puta manju plaću samo da ostvari taj transfer.

"Novac nije problem, prihvatio bih petinu trenutne plaće samo da se vratim. Razgovarao sam o tome s direktorom Intera prošle godine, ali financijski uvjeti su spriječili transfer", rekao je Guarin.

U Kini zarađuje čak 10 milijuna eura godišnje.
 

 
Kolumbijski veznjak je iz Boce Juniors preko St-Etiennea stigao u Europu, 2008. kupio ga je Porto, a četiri godine kasnije završio je u Interu, prvo na posudbi, a onda je i transferiran za više od 12 milijuna eura.

U siječnju 2016., kada je Inter bio u velikim financijskim problemima i pod povećalom UEFA-e zbog financijskog fair-playa, Guarin je prodan Kinezima za 13 milijuna eura.

"Još sam tu, u Kini, ali još uvijek dobro znam put do Appiana. Osobno, dobro mi je ovdje, imam ugovor još dvije godine, plasirali smo se u azijsku Ligu prvaka i osvojili kineski kup. Nedostaju mi Italija i Inter, ali ne žalim zbog svoje odluke", rekao je.

"Zašto sam otišao? Zbog financijskog fair-playa. Direktori su bili jasni, rekli su mi: Ti i Icardi ste jedini koji imaju bitniju tržišnu vrijednost, a treba nam novac. Nitko me nije prisilio, naravno, ali moj transfer je bio važan za bilance kluba. No to je bio jedini pozitivan aspekt mog transfera."

Otkako je stigao u Kinu skupio je 53 nastupa, 17 golova i 11 asistencija.



 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.