NOGOMET

Otišao je iz Chelseaja u Kinu u najboljim godinama. Objasnio je svoju odluku

Foto: Imago Sports/Guliver

DVA DANA prije Božića 2017. godine potvrđena je vijest da će nogometaš Chelseaja i brazilske reprezentacije Oscar napustiti londonski klub i karijeru nastaviti u Kini. Vijest je šokirala nogometne navijače koji su tada sjajnom 26-godišnjem igraču zamjerili prestanak bavljenja ozbiljnim nogometom u zamjenu za milijune koje je Kina tada nudila nogometnim zvijezdama i zvjezdicama.

Oscar oko te odluke nije dugo dvojio, a nikad nije niti skrivao razlog zbog kojeg je karijeru zamijenio novcem. U svojoj riznici trofeja imao je tada s Chelseajem već dva naslova prvaka Premier lige, osvojenu Europa ligu i EFL kup, skupio je 48 nastupa za Brazil i otišao u Shanghai Port.

Transfer je tada iznosio 60 milijuna eura, a Oscar si je osigurao 20-ak milijuna eura godišnje plaće.

Osvojio prvenstvo 2018.

"Kina ima nevjerojatnu financijsku moć i nekim je igračima nemoguće odbiti ponudu", priznao je odmah Oscar kojem je do obitelji bilo stalo više nego do vlastite karijere. Potvrdio je to više puta.

"Dolazim iz siromašne obitelji, ovo su plodovi mog rada i zbog ovakvog ugovora ja se osjećam kao pobjednik. Ne želim u starosti biti siromašan i živjeti od sjećanja", izjavio je.

Oscar je i danas u Shanghai Portu i ugovorno je za njega vezan još tri godine. U 161 nastupu za tu kinesku momčad, s kojom je bio prvak 2018. i osvajač kupa godinu nakon, ostvario je učinak od 48 golova i 90 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.