Osječanke prvakinje Hrvatske u nogometu. Goran Ljubojević: Nevjerojatno je što imamo

Foto: ŽNK Osijek

NA stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica SuperSport 1. HNLŽ, a ŽNK Osijek proglašen je nositeljem titule državnog prvaka u sezoni 2022./2023. ŽNK Osijek, koji je sjajnom igrom dominirao cijenu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Split rezultatom 1:1.

Uoči utakmice bijelo-plavim djevojkama priznanja je uručila udruga navijača Kohorta. Za najbolju Osijekovu igračicu sezone proglašena je Izabela Lojna, a priznanje za najbolju strijelkinju lige otišlo je u ruke Lorene Balić. Također, igračice su između sebe već tradicionalno po završetku sezone izabrale najbolju suigračicu. U sezoni 2022./2023. to je Mateja Bulut, kojoj je dodijeljen trofej Branko Perković.

Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika SuperSport 1. HNLŽ. Medalje su uručili predsjednik Komisije za ženski nogomet Josip Kuterovac, izbornik A ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan i dožupan Mato Lukić.

''Čestitam u prvom redu igračicama i stručnom stožeru, ali i mojoj upravi, jer smo svi zajedno danonoćno radili za ovaj trenutak. Svi u klubu znaju moja očekivanja, a to je da već od sutra nastavimo raditi maksimalno predano kako bi ovaj klub bio još bolji i uspješniji. Sve ove godine radili smo u iznimno teškim uvjetima i ostvarivali vrhunske rezultate, a ono što nam svima želim u budućnosti je da konačno treniramo i radimo u uvjetima kakve klub ovog renomea apsolutno zaslužuje'', rekao je Bojan Bodražić, predsjednik Uprave ŽNK Osijeka.

Ljubojević oduševljen: Za naše prilike ovo je nevjerojatno

''Sezona je bila izazovna i nimalo laka, iako se to po broju pobjeda ne bi reklo. Djevojke su bile maksimalno fokusirane na zadatke koje smo dogovorili svaku utakmicu i to je bio odlučujući faktor koji je donio prevagu u našu korist u ovom prvenstvu. Želim istaknuti kako ovaj uspjeh nije maksimum moje ekipe. Kvalitetne ljetne pripreme, njihova predanost radu i glad za trofejima će biti presudni segmenti u našim budućim izazovima. Dodao bih da imamo preko 160 djevojčica u školi nogometa, što je za hrvatske prilike nevjerojatno'', presretan je bio trener osječkih igračica Goran Ljubojević, inače bivši igrač Dinama.

''Fantastičan je osjećaj ponovno držati pehar u rukama i znati da se isplatio sav trud i rad koji je cijela ekipa uložila u ovoj sezoni. Izuzetno sam ponosna na svaku igračicu, stručni tim i vodstvo kluba, ovo je pobjeda svih nas. Svi zajedno smo vjerovali u titulu i sanjali je, sada je tu, radujemo se, slavimo, slijedi predah, a onda snažno nastavljamo naprijed'', dodala je kapetanica Izabela Lojna.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.