RIJEKA - OSIJEK 3:2

Osječani otkrili još Pajačevih propusta: Nedosuđeni penal, neregularni penal...

Foto: Pixsell

OSJEČANI ne prestaju s reakcijama nakon nedjeljnog ispadanja u polufinalu Kupa od Rijeke 3:2.

Glavni akter utakmice bio je sudac Igor Pajač, koji je katastrofalnim suđenjem izravno utjecao na ishod susreta. Pri rezultatu 2:0 za Osijek neopravdano je isključio Osijekova igrača Kleinheislera, kod 2:1 je dosudio nepostojeći penal za domaćine, a pritom uopće nije konzultirao VAR.

Zbog toga je suspendiran do kraja sezone, a VAR sudac Fran Jović dobio je četiri utakmice kazne. Osijekov direktor Alen Petrović rekao je da im Pajačeva kazna nije prevelika satisfakcija jer im nitko ne može vratiti plasman u finale.

"Ovom odlukom HNS je priznao da je sudac utjecao na ishod utakmice. Mi imamo sponzorske ugovore koji su vezani na rezultate, a sad je jasno da je bilo sudačkih propusta. Pitam se tko će nama nadoknaditi štetu koju smo pretrpjeli nečijom pogreškom? Normalno bi bilo da se utakmica ponovi, ali znam da to ne mogu očekivati", rekao nam je Petrović.

Petrović je ukazao na još propusta koje je Pajač napravio na njihovu štetu. Poslao nam je tri snimke za koje smatra da su bile dodatni Pajačev problem. Osječani smatraju da im u prvom poluvremenu nije dosuđen čisti penal nakon Galovićeva igranja rukom u kaznenom prostoru. 

Rijekin stoper nije bio pod prevelikim pritiskom i nehotice je laktom izbio loptu, ali Pajač nije ništa dosudio. Pri vodstvu Osijeka 2:0 smatraju da je propustio pokazati dva žuta kartona domaćinima zbog startova na Mirku Mariću, kojeg je na ulasku u šesnaesterac srušio Lepinjica, ali nije dobio žuti karton.

Konačno, kod vodstva Osijeka 2:1 Pajač je dosudio nepostojeći penal za Rijeku koji je Čolak pretvorio u izjednačenje. No prije nego što je Rijekin napadač udario loptu, u šesnaesterac su utrčala dva igrača zbog čega je Pajač trebao ponoviti penal.

Riječani su se žalili da su i oni oštećeni. Smatraju da je Pajač u 4. minuti trebao isključiti Osijekova stopera Lončara zbog teškog prekršaja na Gorgonu.

"Dajte, molim vas. Ne bih to uopće komentirao, to nekakvo izjednačavanje krivnje. Naći će oni sad još stručnjaka koji će naći još neke pogreške na njihovu štetu. Sve je to već viđeno, pa nismo naivni", rekao je Petrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.