Osječani opet bijesni napustili Rujevicu, suca Pajača zaštitari ispratili s terena

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA je u finalu Kupa Hrvatske. U dramatičnoj utakmici polufinala izbacili su Osijek s 3:2 nakon što su gubili 2:0 i tako osigurali plasman u finale koje će 1. kolovoza igrati na Šubićevcu u Šibeniku protiv Lokomotive.

Hrvatski nogomet se vratio - unatoč prekrasnom golu Bočkaja i spektakularnom preokretu, ponovno se nakon utakmice više priča o suđenju nego o nogometu. 

Osijek je bio nadomak finala, ali se sve promijenilo u 56. minuti. Kleinheisler je uklizao i dobio drugi žuti karton, iako se na ponovljenoj snimci čini kako nije bilo ni prekršaja, a kamoli faula vrijednog drugog žutog kartona. VAR nije preokrenuo odluku suca Pajača. Do crvenog kartona Osijek je bio puno bolja momčad na terenu.

Osječani svoje frustracije nisu mogli sakriti. Podsjetilo je to upravo na njihovu posljednju međusobnu utakmicu s kraja veljače kada je Alexander Gorgon bio čovjek odluke u 1:0 pobjedi Riječana, a kada su Osječani Rujevicu također napustili nezadovoljni suđenjem. Tada je to bio Duje Strukan, večeras je glavni akter bio Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Pomoćni trener Osijeka i nekadašnji napadač HNL-a vrijeđao, vikao i divljao. Suca Pajača zaštitari izveli s terena Rujevice

Do eskalacije je došlo u 73. minuti. Rijeka je poravnala na 2:2 iz penala, a pomoćni trener Osijeka i nekadašnji napadač tog kluba Karlo Primorac isključen je i poslan na tribine. Kako su tribine bile prazne zbog mjera protiv koronavirusa, nije bilo problem čuti kako je Primorac vrijeđao i psovao. Sve, nikoga nije štedio. Riječane, jednog suca, drugog suca, četvrtog. Nije prestao divljati ni na tribinama pa su morali reagirati zaštitari. 

Primorac je do samoga kraja utakmice bio nervozan te stalno nešto dobacivao. 

A zaštitari su morali reagirati i nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Čim je Pajač označio kraj utakmice, okružili su ga igrači u gostujućim crvenim dresovima, dojurio je do njega i vikao i sportski direktor Osijeka Marin Skender. Osječki napad na Pajača predvodio je trener Ivica Kulešević koji ni u izjavi poslije poraza nije mogao suzdržati bijes.

Sve to bilo je dovoljno da zaštitari isprate sudačku trojku u njihovu svlačionicu. Skenderovo, Primorčevo, pa i nezadovoljstvo ostalih Osječana nastavilo se i tako su još jednom Rujevicu napustili bijesni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.