Esport

Osim nogometa, Barcelona po Europi promovira i esport

Foto: Twitter

FC BARCELONA je već neko vrijeme involvirana u esport, ponajviše u Rocket League u kojem ima ekipu koja se natječe na najvišoj svjetskoj razini. Upravo će ta ekipa gostovati ovog vikenda u poljskim Gliwicama, gdje će odigrati meč protiv lokalnog kluba, a sve će komentirati i jedan Hrvat, Karlo Starčević iz WaveDasha.

>Ovo je prva tenisica za profesionalne gamere na svijetu, dobro ste pročitali

>VIDEO Pogledajte koje promjene donosi FIFA 20. Biste li zbog njih kupili igru?

Rocket League ekipa FC Barcelone prošle je sezone osvojila drugo mjesto u europskom Rocket League Championship Seriesu ispred PSG Esportsa, koji je završio treći. Međutim, u globalnoj završnici nisu uspjeli ostvariti zapažen rezultat te su se plasirali tek među osam najboljih. Katalonski je div u Rocket League esport ušao akvizicijom ekipe Savage! koja je prošle godine ostvarivala zaista zapažene rezultate.

Esport ekipa Barcelone u subotu, 20. srpnja, putuje u Poljsku, gdje će igrati protiv Piast Gliwica Esportsa, esport divizije poljskog prvoligaša koji je prošle sezone prvi put u povijesti osvojio nacionalno prvenstvo. Meč će se održati u Gliwica Areni u sklopu međunarodnog eventa Rocketmania ESE. 

Ovakve su suradnje sve češće u svijetu esporta, a kako neslužbeno doznajemo, uskoro bi se u priču mogli uključiti i klubovi iz Hrvatske. Za to je prvenstvo zaslužna tvrtka WaveDash i njen osnivač Karlo Starčević, koji intenzivno radi na promociji Rocket League esporta u Hrvatskoj i regiji, a u Poljskoj će dobiti priliku upoznati igrače Barcelone te komentirati ekshibicijski meč.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.