HNL

Osijek može zaraditi milijun eura u jednoj noći. Ovisi o Berlusconijevoj momčadi

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

TALIJANSKI klubovi Lecce i Cremonese postali su novi prvoligaši nakon dramatičnog posljednjeg kola talijanske Serie B. Lecce je pobijedio Pordenone 1:0, a Cremonese je slavio protiv Coma u gostima 2:1. U posljednjem je kolu kiksala Monza, koja je izgubila od Perugie u gostima i tako završila sezonu na četvrtom mjestu.

Rasplet doigravanja talijanske lige indirektno utječe i na hrvatski klub Osijek. Naime, momčad Nenada Bjelice postat će bogatija za milijun eura u slučaju da se Monza plasira u Serie A. Jedna je to od klauzula u ugovoru pri transferu Mirka Marića. Marića je prije dvije godine kupila Monza za četiri i pol milijuna eura. Ove je sezone zabio deset golova u 35 utakmica, a pridodao je i četiri asistencije.

Marić je sezonu proveo igrajući za Crotone, koji je ispao u Serie C, a trebao bi se na kraju sezone vratiti u Monzu, čiji je vlasnik bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Četvrtom pozicijom na ljestvici Monza je osigurala polufinale doigravanja. U četvrtfinale idu Brescia, Ascoli, Benevento i Perugia, dok je trećeplasirana Pisa također osigurala polufinale doigravanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.