Olmov klub želi srušiti Bayern: Dovodi veliko pojačanje od 20 milijuna eura

Foto: Epa

RB LEIPZIG je osnovan 2009., a svoj put je počeo u petom rangu njemačkog nogometa. Danas, 11 godina kasnije, klub iz nekadašnje Istočne Njemačke nalazi se na čelu Bundeslige s ozbiljnim ambicijama da osvoji povijesni naslov prvaka.

Klub iza kojeg stoji financijski moćni Red Bull je nakon 19 kola vodeći s bodom prednosti nad Bayernom, a Uprava kluba se ne zadovoljava samim plasmanom u Ligu prvaka. Cilj im je titula.

U ovom prijelaznom roku doveli su iz Dinama Danija Olma za 20 milijuna eura, a prema pisanju Bilda, za isti novac klub želi dovesti 23-godišnjeg stopera Freiburga i Elfa Robina Kocha. Bild piše da su pregovori u završnoj fazi, a dođe li do posla, taj transfer će se izjednačiti s onim Olma i Kevina Kampla kao drugi najveći u povijesti kluba. Samo je transfer Nabyja Keite iz Salzburga bio skuplji. Prije tri godine sadašnji veznjak Liverpoola plaćen je 29,75 milijuna eura.

U prilog Leipzigu ide činjenica da Koch ne želi produžiti ugovor s Freiburgom, a kako igrač ima važeći ugovor do 2021., u interesu im je da ga što prije prodaju kako iduće godine ne bi otišao kao slobodan igrač.

Koch želi u vodeći klub Bundeslige jer smatra da će se igrama u jakom klubu lakše nametnuti Joachimu Lowu za nastup na Euru ovog ljeta, a Leipzigu je potreban vrhunski branič jer su zbog ozljeda ostali bez Willija Orbana i Ibrahime Konatéa.

Zanimljivo, dođe li do ovog transfera, u sastavu Njemačke na europskom prvenstvu bi mogla biti čak tri obrambena igrača Leipziga - Marcelo Halstenberg, Lukas Klostermann i Koch.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.