DINAMO-RIJEKA 1:3

Oko sokolovo: Dinamo zabio gol nakon faula u napadu i poklonjen mu je penal

Foto: Screenshot

NOGOMETAŠI Rijeke pobjednici su Hrvatskog kupa nakon što su u finalnom susretu u Puli, na stadionu Aldo Drosina, pred sedam tisuća gledatelja pobijedili Dinamo 3:1.

Bilo je to fantastično finale i zaslužena pobjeda Rijeke, koja je peti put osvojila Rabuzinovo sunce, pri čemu drugi put u posljednje tri sezone, dok je Dinamo u svom 22. finalu doživio sedmi poraz.

U 63. minuti Dinamo je preko Oršića zabio za 2:1 iz akcije u kojoj je Petković napravio prekršaj na Rijekinoj polovici. Glavni sudac Damir Batinić nije ništa sudio.

"Ovdje je Petković napravio očigledan prekršaj, sudac je tu trebao zaustaviti igru", rekao je Marijo Strahonja, HRT-ovo Oko sokolovo.

U 70. minuti Riječani su tražili penal nakon pada Čolaka, no kako kaže Strahonja, tu je sve bilo čisto.

"Nije ovo za kazneni udarac, apsolutno ispravna odluka suca. Teško je procijeniti, ali Čolak je bio u niskom težištu i morao je pasti. Upitno je da je uopće došlo do kontakta."




U 74. minuti Dinamo je dobio penal, za koji se na kraju ispostavilo da je poklonjen. Prema Batiniću, ruka Escovala bila je u prirodnom položaju.

"Ovdje se po mom sudu ruka nalazi u prirodnoj poziciji, uz tijelo, činjenica je da je bio kontakt uz tijelo, još je igrač Rijeke pokazao pomak ruke iza tijela, nije bio penal. Dobra stvar što je Olmo promašio penal, ovo bi utjecalo na rezultat, na kraju je ispalo kako je."

 

"Utakmica je bila dostojna finala, suci su bili na nivou. Bilo je situacija koje nisu najtočnije, ali barem nisu utjecale na rezultat, nikoga greške nisu na kraju rastužile", rekao je Ante Vučemilović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.