Ogromna afera u Francuskoj. Reprezentativac dao 1.6 mil. eura ženi koju je silovao?

Foto: EPA

WISSAM BEN YEDDER, 33-godišnji francuski napadač tuniškog podrijetla, prije dva mjeseca je objavio kako mu istječe ugovor s Monacom i klub ga ne planira obnoviti, nakon što je u pet sezona zabio 118 golova u 201 nastupu za klub iz Kneževine. Bila je to neobična odluka, a L'Equipe donosi dio velike priče i afere koja možda stoji iza tog poteza.

Na naslovnici L'Equipea velikim slovima stoji: "Tajni dogovor, manipulacije, prikriveni prijenos novca: Wissam Ben Yedder u središtu nevjerojatne afere." Naime, slavni francuski list otkrio je kako je povremeni francuski reprezentativac tajnim kanalima uplatio novac ženi koja ga je optužila za silovanje, a u cijelu priču je uključen i klub, a možda čak i neki državni službenici.

Što se dogodilo?

U kolovozu 2023. godine Ben Yedder je sa svojim bratom bio optužen za silovanje, pokušaj silovanja i seksualno napastovanje. Tužbu su podnijele dvije ženske osobe stare 19 i 20 godina zbog navodnog zločina koji se dogodio netom prije u jednom hotelu na Azurnoj obali.

Određena mu je jamčevina u iznosu od 900 tisuća eura koju je i platio, ali u međuvremenu nije bilo puno vijesti o tom slučaju. L'Equipe piše kako je tu aferu pratio od samog početka, a sada ekskluzivno javlja da je Ben Yedder platio 1.6 milijuna eura djevojci koja ga je tužila kako bi odustala od suđenja.

Ovaj dogovor je u potpunosti odrađen u tajnosti i osmislili su ga odvjetnici. Jedan od njih je i službeni odvjetnik princa Alberta, zbog čega francuska javnost špekulira da je saznanja o ovom slučaju imao i državni vrh. 

Naime, L'Equipe otkriva kako je Ben Yedder preko Jeromea de Bontina, bivšeg šefa banke u Monaku, prebacio novac po fiktivnim poslovima. Novac je uplatio djevojci na račun u inozemstvu, a u opis posla stavio je da prodaje takozvana "imidž-prava", stavku koja se odnosi na prodaju marketinških potencijala jednog igrača.

L'Equipe je najavio da će u tiskanom izdanju otkriti više detalja ovog slučaja, ali navodi da bi Ben Yedder mogao dobiti dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog višestrukog kršenja kaznenog zakona. Uspjeli su kontaktirati i igrača, koji se kune da su ga izmanipulirali ljudi oko njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.