Ogorčeni Farmer odlazi iz Zadra: Davao sam 200 posto od sebe, a nisam dobio niti dolara!

U ZADRU još jedan u nizu potresa koji su se dogodili ove košarkaške sezone. Kk Zadar je po svemu sudeći napustio Desmon Farmer.

Iako u Upravi zadarskog kluba tijekom cijele sezone vješto izbjegavaju situacije s neplaćanjem svojih igrača i tvrde kako su zapravo oni "nevina janjad" i kako "plaćaju uredno sve svoje igrače s malim zakašnjenjem", istina je očito poprilično drugačija.

Uprava Kk Zadra: "Iznad kluba je samo nebo"

Podsjetimo na sve one koji su napustili Kk Zadar od početka sezone. Lista je poprilično dugačka: Romel Beck, Malik Dixon, Marlon Garnett, Dejan Ivanov, treneri Aco Petrović i Denis Pleslić. Sada klub napušta i Desmon Farmer koji je bio ponajbolji igrač Zadra u posljednjim utakmicama. Razlog? Kao i sa svim Amerikancima te Bugarinom Dejanom Ivanovim, neplaćanje dogovorene plaće.

No, Uprava Kk Zadra i u slučaju Farmer opet priča drugačiju priču.

"Nije došao na trening niti na razgovor kojeg smo ranije dogovorili s njim pa je u suglasnosti sa trenerom Sagadinom četveročlano povjerenstvo odlučilo da se Farmer suspendira. O njegovoj daljnjoj sudbini će u narednih dvadeset četiri sata odlučiti Sagadin, međutim, mišljenja smo da nitko nema pravo ucjenjivati klub, jer iznad Zadra je samo nebo, pa je vrlo vjerojatno kako će s njime biti raskinut ugovor", rekao je Branko Ljubičić, glasnogovornik Zadrova povjerenstva, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Farmer: Lagali su mi i nisu mi ništa platili

No, Desmon Farmer ne napušta redove Zadra bez pozdrava. Javio se redakciji Zadarsporta gdje je iznio svoje viđenje cijele situacije oko njegova statusa u klubu.

"Da li je u redu da ja svaki trening odradim po 5 sati dnevno, a da ne vidim niti jednog dolara dva mjeseca? Ja mislim da nije, čekao sam puna dva mjeseca, no oni su samo lagali i nisu mi ništa isplatili. Ja se trudim na treninzima i na utakmicama 200 posto, no oni nisu bili korektni prema meni i ako mi do utorka ne isplate dugovanja, napustit ću klub", rekao je Farmer prije nekoliko dana te samo napravio ono što je i rekao da će napraviti.

Divno je saznanje da Zadar ima fenomenalnu košarkašku publiku, da na pojedinim utakmicama može privući i devet tisuća navijača i da je pravi košarkaški grad. No, isto tako zapanjuje činjenica kako se Uprava odnosi prema momčadi i na koji način upravlja slavnim košarkaškim klubom.

Smatraju li doista u Upravi Kk Zadra da se s ovakvim svakotjednim prepirkama i neplaćanjima igrača može igrati Euroliga protiv Olympiakosa, Barcelone i sličnih momčadi?

M.Š.
Foto: Jure Mišković (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.