Odlična vijest za Hrvatsku: Španjolci u reprezentaciju vraćaju velikog Šterbika

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je sinoć španjolski vratar Rodrigo Corrales završio u bolnici zbog bizarne nesreće na treningu, jutros je španjolski rukometni savez objavio da će umjesto njega Arpad Šterbik ući u reprezentaciju.

Naime, Corralesu je na nogu pao reklamni pano i zbog toga neće biti u stanju nastaviti natjecanje. Corrales je inače drugi vratar španjolske reprezentacije, većinu vremena je proveo na klupi za pričuve, Perez De Vargas je prvo ime na vratarskoj poziciji.

Španjolci su napravili još jednu zamjenu, umjesto mladog Daniela Dušebajeva u reprezentaciju je ušao Iosu Goni.

Zašto je to velika vijest za Hrvatsku? Sjetite se što je bilo lani na EP-u u Hrvatskoj

Zašto je vijest o povratku Šterbika u reprezentaciju odlična za Hrvatsku? Hrvatska je pobijedila Španjolsku i s maksimalna četiri boda ušla je u drugi krug gdje će plasman u polufinale tražiti protiv Brazila, Njemačke i Španjolske. Hrvatskoj dvije pobjede garantiraju prolaz dalje, ali svašta se može dogoditi, pa tako i da Hrvatska prođe dalje čak i ako ne osvoji ta četiri boda. Da bi se to dogodilo, Njemačka ili Francuska moraju također prosuti neke bodove, a aktualni prvak Europe Španjolska sigurno ne ide u Köln bez ambicija. Povratak Šterbika u momčad znači puno za momčad Jordija Ribere, a veliki Arpad lani u Hrvatskoj na Euru pokazao je što znači za Furiju. Ako itko može pomrsiti planove Nijemcima i Francuzima, a to bi bilo sjajno za Hrvatsku, onda to može napraviti Arpad.

Prije Eura u Zagrebu 2018. Arpad za reprezentaciju nije branio dvije godine, ali španjolski izbornik Jordi Ribera uspio ga je nagovoriti da im se priključi i pomogne Španjolskoj u polufinalu protiv Francuske, nakon što su ostali bez svog prvog golmana, Gonzala Pereza de Vargasa.

U Zagreb sletio dva dana prije polufinala, pa sam sredio Francusku i Švedsku

U Zagreb je sletio tek dan prije polufinala. Francuzima je obranio tri sedmerca, Španjolska je slavila 27:23, a u finalu su na krilima sjajnog Šterbika srušili Švedsku za povijesni naslov europskih prvaka.

Šterbik je u finalu imao osam obrana, sve to u najbitnijim trenucima igre. Jedna obrana posebno je oduševila rukometni svijet.

Igrala se 48. minuta, rezultat je bio 21:16 za Španjolsku, švedski rukometaš pokušao je s krila zabiti gol, ali na vratima je stajao čudesni Šterbik koji je na fantastičan način obranio udarac te samo još jednom pokazao da je možda i najbolji golman svih vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.