SKIJANJE

Odgođen veleslalom u Italiji. Objavljeno kad će Zubčić braniti jučerašnju pobjedu

Screenshot: HRT

FILIP ZUBČIĆ trebao je danas od 10 sati voziti veleslalom u talijanskoj Santa Caterini, drugi u dva dana, ali utrka je odgođena za sutra zbog jakog snijega koji pada u Italiji i ne dozvoljava organizaciju utrke. Nije poznato vrijeme u kojem će se utrka održati. 

U utrku je trebao krenuti sa startnim brojem sedam, a prije njega su se na startu trebali naći Henrik Kristoffersen, Alexis Pinturault, Žan Kranjec, Kristian Leif Nestvold-Haugen, Marco Odermatt i Tommy Ford. 

Trebao je braniti pobjedu

Podsjetimo, Zubčić je jučer bio pobjednik prvog veleslaloma u talijanskoj Santi Caterini. U utrku je krenuo sa startnim brojem šest i nakon prve vožnje je također bio šesti.

U drugoj vožnji je briljirao i odvezao drugo vrijeme vožnje, koje mu je bilo dovoljno za pobjedu, a nadamo se da će s jednakim uspjehom odraditi i sljedeći veleslalom. 

Nastavak dobre forme

Najbolji hrvatski skijaš je sada drugi u ukupnom poretku veleslaloma sa 122 boda, 18 manje od vodećeg Odermatta.

Zubčić je ovom pobjedom najavio da je u formi od prošle sezone, koja je bila prekinuta radi pandemije koronavirusa u ožujku.

Prošle je sezone Zubčić pobijedio u veleslalomu u Naebi u Japanu, a osim toga stigao je i do dva druga mjesta (Hintestoder, Adelboen).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.