HNL

Odbio Rijeku i vratio se u HNL kao Osijekovo drugo ljetno pojačanje

Foto: Twitter/NK Osijek

OSIJEK je zaključio svoje drugo ljetno pojačanje uoči nove sezone. Poslije Ante Majstorovića iz Dinama, Slavonci su doveli bivšeg igrača.

Iskusni Vedran Jugović (29) dogovorio je trogodišnju suradnju s Osijekom i tako se vratio u svoj rodni grad, gdje je i započeo nogometni put.

Odbio Rijeku i vratio se u rodni grad

U HNL se vraća nakon šest i pol godina, a posljednji klub u kojem je igrao bio je južnokorejski Jeonnam Dragons koji trenutno ima status drugoligaša, što je bio i jedan od osnovnih razloga Vedranova odlaska iz Jugoistočne Azije, piše NK Osijek na službenoj stranici.

Jugović je ovih dana pregovarao i s Rijekom, klubom u kojem je skupio točno 100 nastupa u tri i pol godine, ali s tamošnjim operativcima Ivanom Manceom i Srećkom Juričićem očito nije pronašao zajednički jezik.

Do sada 119 nastupa za Osijek

Jugović je za Osijek debitirao 3. kolovoza 2008. u domaćem ogledu s vinkovačkom Cibalijom (2:0). Igrao je tada sa Škorićem, sadašnjim kapetanom najpopularnijeg sportskog kolektiva u Slavoniji i Baranji, te Šoršom. Suigrači su mu u to vrijeme, između ostalih, bili Marin Skender, Ivo Smoje i Karlo Primorac koji su sada u stručnom stožeru. Za klub u koji se upravo vratio, odigrao je ukupno 119 utakmica – točno 100 prvenstvenih, 15 u Hrvatskom kupu i 4 u kvalifikacijama Europa lige. Pritom je postigao 9 golova, 7 u borbi za bodove te po jedan u Kupu i Europi.

Povratak u Gradski vrt

Početkom veljače 2013., zajedno s vratarom Vargićem, potpisao je za Rijeku u kojoj se zadržao tri i pol sezone uz okruglih 100 nastupa. U siječnju 2016. prihvatio je ponudu iz Južne Koreje, a za tamošnji Jeonnam Dragons odigrao je 77 susreta na prvoligaškoj sceni i 7 puta zatresao suparničku mrežu. Kući se vratio prije mjesec dana kao slobodan igrač, a ovih se dana dogovorio o svim detaljima svoga povratka u klub u kojem je i započeo profesionalnu karijeru. Jugović bi svojim znanjem i iskustvom trebao biti od značajne pomoći svojoj momčadi u vrlo izazovnom razdoblju koje slijedi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.