Jedan od najvećih transfer-promašaja ikad: Od pojačanja za 30 milijuna eura do igranja za amatere

Foto: Guliver Image/Getty Images

DA JE neki drugi klub bacio 30 milijuna eura na igrača koji se nije pokazao kao pojačanje, bio bi to ogroman problem. Budući da je u pitanju superbogati PSG, problem je puno manji.
 
U pitanju je Grzegorz Krychowiak, koji je prije samo pola godine stigao u Pariz kao veliko pojačanje iz Seville. Danas je 27-godišnji poljski veznjak u drugoj momčadi PSG-a te nastupa protiv amaterskih klubova. Sam je to tražio kako ne bi ispao iz forme, budući da priliku u prvoj momčadi gotovo i da ne dobiva.
 
U Parizu su se hvalili kako su opljačkali Sevillu jer su ga doveli za samo 30 milijuna eura
 
Bio je prvo pojačanje PSG-a prošlog ljeta, u redove francuskog prvaka sa sobom ga je iz Seville poveo trener Unai Emery, pa još više čudi tretman kakav u posljednje vrijeme ima.
 
"Pametno pojačanje", "jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu", "igrač koji je trebao PSG-u", "Verratti je dobio savršenog partnera", "PSG stvara zastrašujući vezni red", samo su neki od naslova francuskih medija nakon što je Krychowiak potpisao za PSG.
 
Emery ga je predstavio kao igrača bez kojeg neće moći zamisliti prvih jedanaest i kao perfektnog zadnjeg veznog za momčad francuskog prvaka. Pola godine kasnije, dok njegovi suigrači gaze moćnu Barcelonu, Krychowiak u trening-kampu igra protiv amatera. 
 
U Parizu su išli toliko daleko da su njegovo dovođenje za "samo" 30 milijuna eura opisali kao nevjerojatan potez PSG-a te su vjerovali da se navijači Seville osjećaju opljačkanima u tom transferu. 
 
U Parizu su ga zaboravili, ali Poljska drhti
 
I dok su u Parizu gotovo i zaboravili na igrača koji je posljednji put za prvu momčad igrao još prošle godine, u Poljskoj su itekako zabrinuti jer im je Krychowiak jedan od najvažnijih reprezentativaca.
 
"Cijela Poljska se nada kako će sljedećeg ljeta promijeniti klub. Riječ je o lideru Poljske i nogometašu koji je blistao u Sevilli. U Parizu ga svlačionica ne voli", otkriva poljski novinar Bartosz Zimkowski, jedan od mnogih zabrinutih Poljaka za budućnost nogometaša koji je prošle godine sjajno odradio Europsko prvenstvo, a godinu ranije bio u idealnih 11 Primere uz Cristiana Ronalda i Lionela Messija.
 
I protiv amatera je bio očajan
 
Krychowiak se nije proslavio niti u pobjedi 2:1 druge momčadi PSG-a protiv amaterskog kluba Bergerac. Oni koji su ga gledali, tvrde da u takvoj formi nikad više neće zaigrati za prvu momčad. 
 
Emery je novinarima morao objasniti zašto Poljak, najskuplji igrač kojeg je PSG doveo 2016. godine, ne dobiva priliku u prvoj momčadi: "Sve je stvar borbe. Puno razgovaram s njim, ali je konkurencija u momčadi zastrašujuća."
 
Mi ćemo vas samo podsjetiti kakav je igrač bio pod istim trenerom, ali u drugom klubu: 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.