Od klupa napravili kukasti križ na nogometnom terenu kod Dubrovnika

U RANIM jutarnjim satima na malonogometnom terenu u Hladnici kod Dubrovnika osvanuo je kukasti križ napravljen od klupa za sjedanje koje stoje odmah do terena, javlja Dubrovački vjesnik.

Incident su primijetili i slikali građani koji su pozvali policiju.

Za Index Sport iz policije su kazali kako su izašli na teren i postupaju po prijavi građana.

"U tijeku je kriminalističko istraživanje u svrhu utvrđivanja identiteta počinitelja", priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske. 

U okolini, piše Dubrovački vjesnik, postoje nadzorne kamere koje bi trebale pomoći u istrazi.

Počinitelji su, čini se, kukasti križ formirali nakon nogometnog turnira.

Nije prvi put da gledamo svastiku na hrvatskim nogometnim travnjacima i stadionima na kojima igraju Hrvati. Prije točno četiri godine na Poljudu, uoči utakmice Hrvatske i Italije koja se igrala pred praznim tribinama, nepoznati počinitelji kemikalijama su ugravirali 15-metarsku svastiku u travnjak. Poljud je tada bio prazan zbog ustaških povika "Za dom spremni" na utakmici protiv Norveške u Maksimiru. 

Uefa je kaznila HNS oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Euro, s dvije domaće utakmice pred praznim tribinama, te novčanim iznosom od 100.000 eura.

Hrvatski navijači 2006. godine u premijeri izbornika Slavena Bilića tijelima su formirali svastiku na stadionu u Livornu, a isto su ponovili i 2011. godine na Stade de Franceu, tijekom prijateljske utakmice Francuska - Hrvatska. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.