POMAK PREMA SPORTU Gejmeri igraju za stipendiju

Foto: Getty Images/Guliver Image
 
MEĐUNARODNA esport federacija (IeSF) i Međunarodna sveučilišna sportska federacija (FISU), novim partnerstvom žele omogućiti bolju promociju školskog i sveučilišnog esporta. Osim promocije, potpisivanjem dokumenta "Memorandum of Understanding" dvije federacije žele se povezati i na drugim razinama.
 
Ovakve suradnje izrazito su bitne za mladu esport industriju u koju igrači ulaze čak i prije završetka školovanja. Mladi su u današnjem konzumerističkom društvu podložni "lakoj" zaradi te se ponekad olako upuštaju u rizike koje ne bi trebali. Prestanak školovanja zbog bavljenja sportom ili esportom, uvijek će biti jedna od onih tema koje potiču raspravu u svakom društvu. Suradnja IeSF i FISU federacija trebala bi mladim igračima omogućiti dodatnu pomoć i edukaciju u bavljenju esportom, ali i vlastitim obrazovanjem. Kako veliki broj igrača i esport fanova dolazi upravo s fakulteta i škola, ovakva suradnja sasvim je logičan potez, ali i još jedan dokaz da bez obzira na razlike između sporta i esporta, postoji očita korelacija između njih. Osim smjernica i edukacija igrača te promocije esporta, u ovoj suradnji dogovoreni su i neki zajednički projekti i događaji.
 

Ova vijest dolazi nedugo nakon objave kako je Sveučilište Utah prvo od "Power Five" sveučilišta koje je uvelo esport program za studente, a Stephens College prvo sveučilište za žene koje nudi školarinu na bazi natjecateljskog gejminga. Najavljena suradnja IeSF-a i FISU-a ovakvim pokretima dat će novi poticaj, a sigurni smo da će sve više sveučilišta uključiti esport u svoje programe. I dok tako u svijetu gejmeri na temelju svojih uspjeha dobivaju stipendije, a škole i fakulteti nude programe za njihov razvoj, mi u Hrvatskoj i dalje igramo igrice. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.