Novi šok u futsal kupu. Drugoligaš nakon Dinama izbacio i prvaka pa ušao u finale

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

ZAVRŠNICA kupa Hrvatske u futsalu stigla je do samog kraja. Danas je plasman u finale izborila Futsal Pula, koja je bila bolja od drugoligaša Murtera nakon dva velika preokreta i drame. Još je veće uzbuđenje bilo na drugoj utakmici, u kojoj je drugoligaš Šibenik 1983 senzacionalno izbacio aktualnog prvaka i osvajača kupa, makarsko Novo vrijeme. Podsjetimo, Šibenčani su jučer izbacili i domaćina turnira, Futsal Dinamo.

Pula teškom mukom do prolaska

Futsal Pula svladala je Murter sa 6:3 u prvom polufinalu Hrvatskog malonogometnog kupa, koji se igra u Domu sportova II. Drugoligaš Murter na odmor je otišao s prednosti od 3:2, no hrvatski reprezentativac David Mataja u nastavku utakmice zabio je hat-trick, a pobjedu Pule potvrdio je Daniel Moravac golom u zadnjoj minuti susreta. 

Futsal Pula bolje je ušla u utakmicu, Žuto-zeleni stvorili su nekoliko dobrih prilika, od kojih je najveća bila ona Igora Osredkara, koji je pogodio stativu, da bi početkom 4. minute Daniel Moravac zabio iz blizine za vodstvo Puljana.

No Murter uzvraća već u idućoj minuti, precizan je bio Šimun Popov, junak utakmice četvrtfinala protiv Torcide. Iduća minuta, novi gol. Bernardo Difonzo izveo je korner, a Manolo Bilić udarcem s distance pogađa za 2:1 vodstvo Futsal Pule. 

No Murter se nije predavao, u 14. minuti Josip Ćoran zabio je za 2:2, a onda je Šimun Popov sjajnim udarcem zabio svoj drugi pogodak na utakmici i donio drugoligašu prednost od 3:2 s kojom se otišlo na odmor. 

U nastavak utakmice bolje je ušla Pula, koja je do 27. minute stigla do preokreta dvama pogocima Davida Mataje, od kojih je drugi bio udarcem sa šest metara. U pretposljednjoj minuti susreta Mataja je kompletirao hat-trick i potvrdio prolaz Pule u polufinale nakon greške Murterove obrane. Konačni rezultat postavio je Daniel Moravac golom u posljednjoj minuti utakmice.

Senzacionalni Šibenik izbacio prvaka

U drugoj utakmici gledali smo nešto sporiji tempo te manje prilika i golova i ništa nije slutilo na spektakl u završnici. Brazilac Jefferson doveo je Makarane u vodstvo u 16. minuti nakon fantastične akcije, a s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 33. minuti Vinko Jurković je vratio stvari na početak, ali drugi Brazilac u redovima prvaka, Rafinha, već u idućoj akciji zabija za 1:1. Bilo je to samo deset sekundi nakon što je Ante Ćorluka zaradio crveni karton i ostavio momčad nakratko s igračem manje.

Šibenčani se nisu predavali i to im se isplatilo pet minuta prije kraja. Odigrali su visoku loptu iz kornera na drugu stativu, a tamo ju je dočekao bivši igrač velikonogometne Istre Nikola Badrov, koji je iz voleja fantastično pogodio malu mrežicu.

Opet smo gledali penale na završnici, a tu je daleko najveći junak bio golman Mario Jarmanović. On je zaustavio sva tri prva udarca Makarana, pri čemu je najboljem igraču Hrvatske Toniju Jelaviću dvaput skinuo udarac jer se morao ponoviti zbog preranog izlaska.

S druge strane bili su precizni Duje Bajrušović, Mario Žumberac i Alen Protega. Nevjerojatno, ali ovo je bila četvrta utakmica u nizu u kupu koju su Šibenčani prošli nakon penala. Finale je na rasporedu u Dvojci Doma Sportova u ponedjeljak u 18:30.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.