Novi poraz na Ice Feveru: Villach okrenuo protiv Medveščaka i slavio u Areni

MEDVEŠČAK je u četvrtoj utakmici Ice Fevera i 42. kolu EBEL-a poražen od Villacha 2:1. Gosti iz Austrije preokrenuli su vodstvo Medveščaka 1:0 i slavili nakon produžetaka tako da su Medvjedi osvojili bod. Medveščak je nošen publikom u punoj Areni više napadao i bio bolja momčad, ali je nedostajao pogodak koji bi srušio goste. Villach se uspio obraniti i na kraju se s Laništa vratiti s punim plijenom.

> Raymond nakon poraza od Villacha: Loše smo koristili igrača više

Prvi dio krenuo je borbeno na obje strane, ali završio bez pogodaka. Vidjeli smo tek jedno isključenje, Šijana pred kraj trećine nakon kojega su se Medvjedi lako obranili. Medveščak su u drugom dijelu dodali još gasa. Bilo je puno vatre pred gostujućim vratarem koji je u jednom trenutku ostao bez palice, sijevalo je sa svih strana, ali Medvjedi to nisu uspjeli iskoristiti. Sjajnu je priliku imao Kinasewich u 33. minuti kada je išao sam na vratara, no ni on nije bio precizan. Gosti su se do kraja trećine grčevito branili i uspjeli othrvati medvjeđem stisku. Kad publika već nije vidjela golove, na noge ju je digla masovna tučnjava pred vratima Villacha poslije koje su kod Medveščaka iz igre izletjeli Siddall i Zanoški.

Pritisak Medveščaka urodio je plodom u trećoj dionici. U 44. minuti Trukhno je lijepo prošao i tukao praktički iz mrtvog kuta. Pločica je pogodila Starkbauma u leđa u odbila se u mrežu. Bio je jubilarni 500. pogodak Medvjeda u EBEL-u. Nažalost, slavlje je kratko trajalo. Dvije minute kasnije Craig tuče, Ouzas je nogom pokušao zaustaviti pločicu, no ona je pronašla put do mreže za 1:1.

U 58. minuti Martinz je zaradio pet minuta kazne zbog grubog prekršaja nakon kojega se napad Medvjeda preselio u Villachovu trećinu. Uslijedila je opsada gostujućeg gola, ali su se žilavi igrači Villacha uspjeli obraniti. U produžetku je Waugh zaradio isključenje, a Villachu se vratio isključeni igrač pa su gosti napadali s četvoricom igrača na tri naša. Višak igrača uspjeli su iskoristiti u četvrtoj minuti nastavka kada je Unterluggauer svladao Ouzasa i pogodio za pobjedu Villacha, a bod Medvjeda. Publika u Areni pogodak je popratila zvižducima nakon čega se čulo "šampioni, šampioni".

U utorak u Arenu stižu susjedi, "Zmajčeki" iz Ljubljane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.