"Igračima je dovoljno i 700 eura. Ne poslušaju li me, naš nogomet će umrijeti"

Foto: Epa

NOGOMET je u kolapsu. Zbog koronavirusa sport je paraliziran, a klubovi moraju drastično rezati troškove misle li opstati.

Kontroverzni Gigi Becali, gazda rumunjskog FCSB-a (bivše Steaue) nudi rješenje kako preživjeti krizu. Po njemu bi najveći teret trebali podnijeti sami igrači.

''Nogometni savez mora pod hitno napraviti dvije stvari. Najvažnije je da igrači prihvate da primaju pola plaće. Ova situacija nije normalna i nitko ne može danas plaćati ovakve ugovore. Kod mene su plaće od deset tisuća eura mjesečno pa naviše. Dakle, svatko će dobiti barem pet tisuća eura mjesečno. Uostalom, to je puno više nego što bi dobili u drugim klubovima'', kazao je rumunjski biznismen za tamošnji Pro X pa je nastavio s prijedlozima:

''Moraju nam dozvoliti da otpustimo barem trojicu igrača. Tako bismo srezali troškove, a toj trojici možemo plaćati neki novac dok ne pronađu neki klub. Recimo tisuću eura mjesečno ili prosječnu plaću. Nogometaši mogu živjeti i sa 700 eura, ne treba im 15 tisuća. Što je bolje, da svi umremo ili da budemo malo siromašniji?'' priča Becali i zaključuje:

''Ne napravi li savez te poteze, naš nogomet će umrijeti. Desi li se to, zatvaram sve, zbogom nogometu. Neću bacati novac, dižem ruke od svega.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.