Njemačko čudo od djeteta odbilo šest milijuna eura po sezoni. Prijeti odlaskom

Foto: EPA

DORTMUNDOVO čudo od djeteta, 18-godišnji napadač Youssoufa Moukoko, odbio je produžiti ugovor s njemačkim klubom, a to znači da su europski velikani na pojačanom oprezu pred utrku za njim koja slijedi. Ugovorno je Moukoko za Borussiju Dortmund vezan samo do kraja aktualne sezone, a Transfermarkt ga u ovim trenucima procjenjuje na 30 milijuna eura.

Moukoko trenutačno igra za 1.8 milijuna eura godišnje, a u klubu mu nude povećanje plaće na šest milijuna po sezoni. To mu je i rečeno i stavljeno pred njega, no mladi napadač, kojem je pripala i minuta akcije za njemačku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, tu je ponudu odbio. Njegovi agenti trude se namaknuti mu veću plaću od ponuđene i poručili su čelnicima Dortmunda da će Moukoko napustiti klub ne bude li igrao za godišnju plaću od barem sedam milijuna.

Moukoko može u siječnju početi pregovarati sa zainteresiranim klubovima, a bez da o tome obavijesti Dortmund. Zainteresirani su Chelsea i Barcelona, a navodno je Barcelona već i počela raditi na tome da ga sljedećeg ljeta dovede kao slobodnog igrača. Moukoko je u ovoj sezoni odigrao 14 ligaških utakmica za Borussiju (D). Zabio je šest i asistirao za četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.