restart

Njemački nogometaš plače nakon sedme utakmice u 19 dana: Mi plaćamo njihova sra*a!

DYNAMO DRESDEN, slavni klub s istoka Njemačke, suludom je odlukom vodstva druge Bundeslige ispao u treću ligu.

Porazom kod Kiela 2:0 u 32. kolu dvije utakmice prije kraja sezone zakucan je na zadnje mjesto, a zona spasa udaljena mu je nedostižnih osam bodova. Jedina, ali jako slaba nada mu je da dohvati 16. mjesto, koje jamči doigravanje za opstanak u ligi, ali za to ima samo dvije utakmice, a Karlsruher, koji bi trebao svrgnuti, udaljen je velikih pet bodova.

Igrači i navijači Dynama za debakl s pravom krive vodstvo lige, koje je nakon pojave koronavirusa među igračima Dynama naredilo da cijela momčad ode u dvotjednu karantenu. To je učinilo nakon što je sezona prekinuta pandemijom bila nastavljena te Dynamo mora odigrati čak sedam utakmica u samo 19 dana kako bi nadoknadio propušteno, što je posebno bitno i pogubno po njegovu borbu za opstanak u drugoj ligi.

Dva mjeseca igrači nisu igrali ni zapravo trenirali - posljednji meč igrali su 31. ožujka, od nastavka sezone igrali su 31. svibnja te 3., 6., 9., 12., 15. i 18. lipnja, a sljedeća utakmica im je već u nedjelju!

Naravno, ovakav ubitačan tempo bio bi previše i za momčadi koje su daleko jače i s dužom klupom od davljenika iz druge Bundeslige pa Dynamo nije uspio opstati.

Zato se nakon poraza od Kiela, kojim je Dynamo praktično izbačen u treću ligu, pred kamerama slomio njegov igrač Chris Lowe, koji je kroz suze bijesno procijedio: "Vodstvo lige zaboli za nas. Mi smo ti koji smo platili jebenu cijenu zbog njihovih sranja!" 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.