Njemačka sportašica otkrila detalje stravične ozljede: Transplantirali su mi jezik

Foto: Profimedia

NJEMAČKA biatlonka Juliane Frühwirt (26) dala je intervju za njemački Bild te u njemu prvi put progovorila o stravičnoj ozljedi koju je pretrpjela prije samo četiri mjeseca. Frühwirt je doživjela ozbiljan pad tijekom zagrijavanja za sprintersku utrku i udarila licem u pod, a taj udarac ostavio je strašne posljedice.

"Nisam bila svjesna koliko je ozljeda teška, nisam ništa vidjela osim da je posvuda bilo krvi. Htjela sam vikati pomoć, ali nisam mogla. Sabrala sam se i doskijala do šatora prve pomoći, a po reakcijama ljudi koji su me dočekali sam shvatila da je stanje puno gore nego sam mislila", rekla je Njemica u intervjuu pa otkrila detalje stravične ozljede:

"Slomila sam prednje zube, a na obrazu sam imala rupu. Tijekom operacija sam trpjela najgore bolove ikad. Slomila sam čeljust, jagodičnu kost i zube, a morala sam i na transplantaciju jezika. Operirali su me u Innsbrucku."

Frühwirt se iznenađujuće brzo oporavila, iako je u procesu oporavka morala ponovno učiti gutati i piti. Samo sto dana nakon ozljede pojavila se na utrci biatlona i od 70 kilometara staze uspješno odradila čak 63 kilometra. Što se najvećih uspjeha tiče, osvajačica je zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2016. u ženskom biatlonskom sprintu na 6 km.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.