Nizozemska legenda napala suca: Ako je ovo penal, u finalu će ih biti osam

Foto: EPA

DRUGI put u nizu Engleska je finalist Europskog prvenstva. Momčad Garetha Southgatea u polufinalu je preokretom pobijedila Nizozemsku 2:1 i izborila ogled sa Španjolskom za trofej europskog prvaka. Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogodio u 90. minuti.

Ipak, po mnogima je kazneni udarac koji je dosuđen za Englesku vrlo kontroverzan. Kontakt između Kanea i Denzela Dumfriesa nije upitan, no došao je nakon što je Kane već uputio udarac prema golu i promašio. Sudac Felix Zwayer je nakon pregleda snimke odlučio da se radi o startu za najstrožu kaznu.

"Stvarno strašno"

Njegovu odluku kritizirali su i bivši engleski reprezentativci Jamie Carragher i Gary Neville, a istog mišljenja je i bivši nizozemski reprezentativac Pierre van Hooijdonk koji je igrao na dva Eura i pozvao je UEFA-u na sankcioniranje suca Zwayera:

"Mogu zahvaliti Felixu Zwayeru. Stvarno ga treba staviti na crnu listu. Strašno. Također u drugom poluvremenu... sudio je faul u duelu s Codyjem Gakpom gdje je jednostavno ponovno zasvirao, deset metara od linijskog suca. To su trenuci koji su bili ključni u ovoj utakmici.

Možemo o tome nadugo, ali ako ćete dosuditi jedanaesterac za ovo, onda biste mogli imati njih osam na mjestu u finalu. Stvarno strašno."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.