Nitko ne želi prenositi utakmice jedne od najboljih europskih liga

Foto: EPA

DOK SU oči nogometnog svijeta usmjerene prema Njemačkoj i nadolazećem Europskom prvenstvu, nogometni klubovi u Francuskoj doživljavaju pravu dramu. Kako izvještava francuski RMC Sport, Ligue 1 još uvijek nije sklopila ugovor s nekom od TV kuća za iduću sezonu najvišeg razreda francuskog nogometa. Ugovor s Canalom + je istekao, a interes i iznosi koji se nude ligi su manji nego što su klubovi to očekivali.

"U teškom smo trenutku. Pregovori o TV pravima uvijek su delikatni, a jasno možemo vidjeti poteškoće. Situacija je izuzetno tijesna i mora se riješiti u nadolazećim danima ili tjednima kako bi se našim profesionalnim klubovima omogućilo da imaju neophodan prihod iz tog segmenta. Njihova budućnost mora biti osigurana", rekao je Philippe Diallo, predsjednik Nogometnog saveza Francuske.

Razmišljaju o pokretanju vlastitog kanala

Trenutno u Nogometnom savezu Francuske razmatraju opciju pokretanja vlastitog kanala pod nazivom Ligue 1, na kojem će za 25 eura omogućiti navijačima da gledaju utakmice elitnog ranga francuskog nogometa. Dok upravljačko tijelo lige pokušava riješiti ovaj hitni problem i pronaći kupca za TV prava za narednih pet sezona, klubovi izražavaju nezadovoljstvo i žale se zbog novonastale situacije.

Kako su izjavili iz Auxerrea, novog člana Ligue 1, još uvijek ne mogu potpisati nijedan ugovor s igračima jer im ne mogu garantirati sredstva. Razlog je nedostatak novca u proračunu koji bi trebao doći od prodaje TV prava. Špekulira se da se interes TV kuća znatno ohladio zbog odlaska Kyliana Mbappea iz lige u Real Madrid jer je time atraktivnost proizvoda pala.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.