"NITKO MI NIJE VJEROVAO" Mladić sam trenirao u ranu zoru pa mu se pridružio najbolji igrač na svijetu

Foto: Privatni album

JESTE LI kao klinci, dok ste napucavali loptu na igralištu, zamišljali kako bi bilo dobro da se sad od nekud pojavi Ronaldo, Ronaldinho ili u novije vrijeme Messi ili Cristiano?

Upravo to dogodilo se 19-godišnjem Kanađaninu Guillaumeu Ouimetu iz gradića Mont-Tremblanta u Quebecu, kojemu se jutarnji hokejaški trening pretvorio u jednu od najljepših uspomena u životu. Početkom siječnja se ustao u zoru i otišao na vanjsko klizalište malo trenirati.

"Obožavam vježbati sam u ranu zoru jer nema nikoga osim mene i to me strašno opušta. Led je savršeno pripremljen i stvarno je gušt", rekao je Guillaume koji je u jednom trenutku vidio kako se kraj klizališta zaustavio ogromni crni SUV.

"Pomislio sam 'pa neće mi valjda sad netko smetati'. No kad sam vidio tko izlazi, nisam mogao vjerovati. Prepoznao sam ga s poveće udaljenosti", kaže mladić.

Iz automobila je izašao Sidney Crosby (30), trostruki osvajač Stanley Cupa i po mišljenju velike većine trenutačno najbolji hokejaš na svijetu. Kanađanin je malo prošetao oko leda i upitao zatečenog mladića hoće li još netko doći.

"Rekao sam mu da u ovo doba dana nema nikoga i ni sam ne znam zašto, ali pitao sam ga hoće li malo trenirati sa mnom. Ni trenutka nije razmišljao. Otišao je u automobil po opremu, a doveo je i djevojku. Bilo je strašno hladno, -15, pa sam ga pitao želi li se presvući u svlačionici. Samo je odmahnuo rukom, sjeo u snijeg kao klinac i za čas je bio na ledu", prisjetio se Guillaume.

Tako je mladić koji igra hokej u obližnjem klubu, sat vremena trenirao s najboljim hokejašem svijeta. Crosbyjeva djevojka mu je dvaput rekla da moraju ići, ali on se nije dao s leda.

"Uzeo je neke njezine cipele iz automobila i postavio ih u jedan kut kao čunjeve. Rekao mi je da ga muči izlaz iz lijevog kuta leda jer da ga tamo uvijek stisnu protivnički bekovi. Tako da smo onda malo to vježbali. Nevjerojatno je koliko je tip skroman, nisam mogao vjerovati", rekao je Ouimet koji je Crosbyja nakon treninga odveo u svlačionicu svojeg kluba.

"Rekao mi je da su u klubu dobili pet dana slobodno i da je mogao otići u neke toplije krajeve, na plažu, ali da mu strašno nedostaju ovakva mjesta i otvorena klizališta kojih u Pittsburghu nema. Sjeli smo na klupu u dvorani i samo je šutio nekoliko minuta i gledao oko sebe. Stvarno dirljiv trenutak. Njegova djevojka mi je rekla da mu nedostaju ovakve stvari", rekao je Guillaume, u čiju priču nije povjerovao nitko osim roditelja.

"Ne krivim prijatelje, tko normalan bi to povjerovao. Mobitel mi se smrznuo na toj hladnoći, ali nasreću, Sidneyeva djevojka nas je fotografirala i za dva dana mi poslala fotografije", zaključio je mladić koji će moći reći unucima da je jednom trenirao sa Sydneyem Crosbyjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.