"Nismo favoriti - pobjeda od 1:0 bi nam bila nedovoljna za uzvrat na vrućem Maksimiru"

"POTPUNA koncentracija na Dinamo! Napori uloženi da bi se postigao kasni i sretni gol protiv Bohemiansa kao i frustrirajući poraz kod Rieda zaboravljeni su i Red Bull razmišlja samo o večerašnjem ključnom meču protiv zagrebačkog Dinama", piše ORF u opsežnom izvješću iz tabora austrijskog prvaka.

"U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka Salzburg želi izboriti povoljan rezultat pred uzvrat sljedećeg utorka. Ovaj dvoboj će također biti prvi pravi test europske zrelosti Stevensove momčadi", ističe austrijska državna televizija.

Isti izvor navodi da je u redovima Red Bulla prisutan veliki respekt prema hrvatskom prvaku što se vidi iz izjave trenera domaćih Huuba Stevensa: "Nije bitno tko je favorit, mi ćemo pokušati igrati našu igru. Poslije susreta ćemo ionako biti pametniji".

Austrijske kolege su pokušale od Stevensa dobiti odgovor hoće li mu barem protiv Dinama biti lakše igrati nego s destruktivnim Ircima.

"To ćemo morati vidjeti, ne znam kako će se ponašati, ali jedno je sigurno: Dinamo je dobra momčad s mnogo Južnoamerikanaca i dva vrlo dobra i pokretna napadača."

Janko: Dinamo ima nekoliko sjajnih pojedinaca koji mogu odlučiti utakmicu

Najbolji strijelac Red Bulla sjeća se prijateljskog susreta dva večerašnja suparnika od prije pet mjeseci: "Bila je to samo prijateljska provjera, ali smo svejedno upozoreni", prisjetio se poraza 3:4 u kojem nije zabio gol.

"Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koji mogu odlučiti utakmicu. Bilo bi odlično na uzvrat u Zagreb otići s pobjedom, a potpuno je nebitno tko će biti strijelac ili strijelci" poručio je Janko.

Ulmer: Pobjeda 1:0 bi nam mogla biti premala

Branič Andreas Ulmer ne krije ono što je evidentno: "Jasno je kako smo pali u formi posljednjih nekoliko utakmica ali imamo kvalitetu postići napredak"

On ima i jednu želju glede rezultata: "Bilo bi iznimno važno na uzvrat otići s pobjedom 2:0 u prvoj utakmici. Uzimajući u obzir Dinamovu snagu na domaćem terenu, pobjeda od 1:0 mi se čini premalom. Ulaskom u 4. pretkolo, sve bi bilo moguće" već mašta Ulmer.

Austrijanci za kraj podsjećaju da je najistaknutiji Dinamov južnoamerički "legionar" Pedro Morales poručio kako je Dinamo bolja momčad i da može pobijediti u Salzburgu, a kao igrača u kojega "Hrvati polažu velike nade" navode Marija Mandžukića.

"Mandžukić je sve samo ne zadovoljan"

Nadaju da će rampa koju je na njegov odlazak u Werder spustio Zdravko Mamić demotivirati Mandžukića: "Nije nikakva tajna da je on zbog toga nezadovoljan". To je pitanje došlo i do Stevensa koji ne polaže mnogo nade u to da će Mandžo biti demotiviran: "Uvijek je bolje da je igrač zadovoljan, ali i oni koji su suprotnog raspoloženja mogu donijeti prevagu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.