Nikola "NiKo" Kovač zaustavljen na korak do jedne od najvećih titula u karijeri

Foto: ESL

KASNO sinoć finalom CS:GO turnira IEM World Championship Katowice završio je dvotjedni esport spektakl u tom poljskom gradiću. Nikola "NiKo" Kovač i njegov FaZe Clan imali su priliku osvojiti jednu od najvećih titula u svijetu esporta, ali na kraju nisu uspjeli. Nadigrao ih je švedski Fnatic koji je treći put osvojio taj prestižni turnir. 
 
>ESL se vraća u Katowice s dvotjednim esport spektaklom
 
Esport spektakl u poljskim Katowicama počeo je proteklog tjedna ESL One, Dota 2 major turnirom vrijednim milijun dolara. To je ujedno bio i prvi put da je jedan od najpoznatijih gradova u svijetu esporta ugostio Dota 2 major. Na tom turniru slavio je Virtus.pro, koji je tako osvojio svoj drugi major ove sezone, nakon što su krajem prošle godine slavili na ESL One u Hamburgu.  U sklopu IEM Expo sajma odigrao se i PUBG Invitational, 50 tisuća dolara vrijedan turnir u PlayerUnknown's Battlegrounds, jednoj od najpopularnijih igara današnjice u kojem je pobjedu i najveći dio nagradnog fonda odnio AVANGAR.
 
Tjedan dana kasnije u Spodek Areni gledatelji su mogli pratiti dva turnira, a sve je kulminiralo u nedjelju 4. ožujka, koja je bila rezervirana za velika finala. Prvo je na redu bilo finale StarCraft 2 turnira u kojem je uvjerljivo slavio Lee "Rogue" Byung Ryul pobjedom od 4-0 nad Kimom "Classicom" Doh Woom, a potom je slijedio pravi spektakl. Finale IEM World Championship CS:GO turnira između FaZe Clana i Fnatica, u kojem je igrao i Nikola "NiKo" Kovač. 
 
Foto: ESL
 
FaZe Clan i NiKo već su jednom na istom turniru doživjeli poraz od Fnatica, ali bez obzira na to u finale su ušli kao veliki favoriti. FaZe je pobijedio na prvoj mapi, NiKo je do samog finala bio najbolji igrač turnira, a onda se sve raspalo. Fnatic koji je 2015. i početkom 2016. bio najdominantnija ekipa u CS:GO esportu dvije godine kasnije osvojila je turnir na kojem je prestala njihova dominacija. Švedsku ekipu do pobjede od 3-2 u mapama predvodio je Robin "flusha" Rönnquist koji je u tri situacije sam ubio svih pet protivničkih igrača. 
 

 
FaZe Clan je tako nastavio gubiti u finalima velikih turnira. U posljednjih godinu dana od deset finala slavili su tek u njih četiri, a često gube od ekipa u naletu kao što je to bio slučaj i na Intel Extreme Masters turniru u Oaklandu kad ih je porazio Ninjas in Pyjamas. Uz drugo mjesto NiKi i društvu pripalo je i nešto više od 100 tisuća dolara, što će biti slaba utjeha s obzirom na situaciju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.