Nikola Mektić i Wesley Koolhof otvorili Roland Garros velikim preokretom i pobjedom

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Nikola Mektić i njegov partner Nizozemac Wesley Koolhof pobjedom su otvorili nastup na zemljanom Grand Slam turniru u Parizu, na Roland Garrosu. Mektić i Koolhof, inače sedmi nositelji u Parizu, pobijedili su u iscrpljujućem i napetom meču nizozemsku kombinaciju Sandera Arendsa i Matwea Middelkoopa sa 6:4, 6:7(3), 7:5.

Ranije je kiša prekinula taj meč kod vodstva 5:4 u prvom setu Mektića i Koolhofa, koji su pritom imali break prednosti. U nastavku meča ovog petka Hrvat i Nizozemac su odservirali za 1:0 u setovima, dok su u drugoj dionici poveli 5:3. Kod 5:4 Mektić i Koolhof nisu realizirali servis za pobjedu te su počeli problemi za sedme nositelje koji su prvo izgubili drugi set, a preokret je kulminirao tako što je nizozemska kombinacija od 1:2 u trećem setu pobjegla na 4:2.

Igraju još Dodig i Pavić

Mektić i Koolhof time nisu bili slomljeni makar su njihovi suparnici kod 5-4 servirali za meč. Napravili su tada Mektić i Koolhof break, a potom dobili još dva gema u nizu za konačnih 6:4, 6:7(3), 7:5.

U drugom kolu Mektić i Koolhof čekaju boljeg iz susreta u kojem Šveđanin Goransson i Nizozemac Pel igraju protiv Australaca Purcella i Thompsona. Tijekom petka mečeve prvog kola turnira parova će odigrati i druga dvojica hrvatskih tenisača. Ivan Dodig i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek igraju protiv Britanca Casha i Amerikanca Gallowayja, dok će Mate Pavić i Marcelo Arevalo iz Salvadora igrati protiv Španjolca Carballes Baene i Argentinca Navonea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.